hautausmaa-1.jpg Kukkiva hautausmaa kesäauringossa

Nyt on aika tehdä haudalle hoitosopimus

13.4.2022 12.35

Haudoille on saatavilla kesähoito ja viiden vuoden hoito kesäkukilla. Kukat tulevat kilpailutuksen mukaisesti Kiipulasta. Lajikkeena 5 vuoden hoidoissa on maisemabegonia. Kesähoidossa on lisäksi vaihtoehtona kesäbegonia.

Kukat istutetaan 10.6. jälkeen juhannukseen mennessä, kun hallan vaara on ohitettu. Jos omaiset haluavat ottaa tuomansa omat kevätkukat talteen, poisto tulee tehdä viimeistään viikolla 22.

Kukkia hoidetaan istutuksesta syyskuuhun. Kukat poistetaan viimeistään viikolla 39. Haudan hoidon voi tilata seurakuntatoimistosta, jonka yhteystiedot ovat sivun alalaidassa tai hautausmaantoimistosta puh. 044 7656 996. Uusia hoitotilauksia otetaan vastaa 10.6. saakka.

Lisätietoja hoitovaihtoehdoista ja hinnat löytyvät nettisivuiltamme www.janakkalanseurakunta.fi/haudanhoitomaksut

Ekologinen vinkki: Pääsiäisen aikaan tuodut kevätsipulit, esim. narsissit ja helmililjat voi noutaa haudalta ja käyttää uudelleen. Ne kuivatetaan ja laitetaan syksyllä maahan sipulikukkien ohjeiden mukaisesti. Näin ne lähtevät uudelleen kasvuun ja ilahduttavat seuraavana keväänä kasvattajaansa.