Vuoden 2022 vierailevana taiteellisena johtajana toimii Antti Tikkanen

Kokonainen-festivaali tarjoaa toukokuussa aisteja kutkuttavan ohjelman – vuoden 2022 vierailevana taiteellisena johtajana Antti Tikkanen

11.5.2022 11.43

Kesän kontrastit -konsertti järjestetään lauantaina 21.5. Pyhän Laurin kirkossa.

Taidemusiikin tasa-arvoisuuden edistämiseksi vuonna 2016 perustettu Kokonainen ry järjestää 21.-22.5.2022 seitsemännen Kokonainen-festivaalin Kanta-Hämeessä. Toukokuun loppupuolella soivan festivaalin tapahtumapaikat ovat Janakkalan Tarinmaalla, Turengissa, Kiipulassa ja Tervakoskella. Festivaalietkot kuullaan 18.5.2022 Helsingin G18-salissa yhteistyössä Punavuoren kamarimusiikkiyhdistyksen (PuKama) ja Wegelius Kamarijousten (Wegelius Kammarstråkar WKS) kanssa.

Vieraileva taiteellinen johtaja, vastikään myös Kuhmon kamarimusiikin johtoon noussut viulutaiteilija Antti Tikkanen, luonnehtii festivaalia seuraavasti: ”Tämän vuoden festivaali tapahtuu kevään kauneimmalla hetkellä toukokuussa. Kokonainen viikonloppu täynnä toisiinsa nivoutuvia, silmiä ja korvia kutittelevia äänielämyksiä! Ohjelma kattaa musiikkia ranskalaisesta barokista tämän päivän tuleviin helmiin, kanteleen mystisestä äänimaailmasta romantiikan runsauteen.”

Tarkempaa tietoa festivaalin konserteista alla, konserttiliput ovat myynnissä Holvi-palvelun kautta. Yhdistyksen toiminnanjohtajana toimii viulisti Linda Suolahti ja vuoden residenssisäveltäjänä iranilaissyntyinen Rouzbeh Rafie.

Festivaalietkot – Valon ja äänen värinää ke 18.5. klo 19 @ G18-sali, Helsinki

Pieni festivaali yhdessä konsertissa! Anna yllättävien äänimaisemien viedä, kuule maailma sisälläsi.

Kirjavat siivet (avajaiskonsertti) la 21.5. klo 15 @ Janakkalan pääkirjasto, Turenki

Assosiaatioita ja tekstin tuomia tunnelmia! Taiteellinen johtaja Antti Tikkanen luotsaa proosaa ja musiikkia sisältävällä soolonumerollaan matkalle harrastelijateatterin ihmiskohtaloista myyttisen Feeniks-linnun inspiroimaan musiikkiin.

Kesän kontrastit la 21.5. klo 18 @ Pyhän Laurin kirkko, Janakkala. Universumi yhden katon alla. Kuullaan residenssisäveltäjä Rouzbeh Rafien kantaesityksiä, kirkko kaikuu elektroakustista säihkettä ja sihinää. Juhlalliset olennot kohtaavat kuulijansa.

Tarinoita tupa täyteen la 21.5. klo 20 @ Keltainen talo, Janakkala

Pulska myyrä, taivaankirskuja sekä pullo viiniä - musiikkia ja puhetta illan päätteeksi.

Ranskalaiset pastillit su 22.5. klo 15 @ Kiipulan kartanon Kustaanhovi, Turenki

Kustaanhovi soi hurjasti ja hempeästi barokkimuusikoiden käsissä, mystisen kanteleen taikapiiri avaa aikaikkunan menneeseen.

Kihinästä Kuohuntaan su 22.5. klo 18 @ Seuratalo, Tervakoski

Festivaalin päätöskonsertin ohjelmassa juhlitaan kantaesityksin ja päästetään taiteilijat irti!

LISÄTIEDOT: Linda Suolahti, toiminnanjohtaja, 040 7284 410   |   www.kokonainenfestival.fi

ESIINTYJÄT: Linda Suolahti, Antti Tikkanen, Mari Viluksela, Tiina Karakorpi, Annemarie Åström, Wegelius Kamarijouset, Petri Kumela, Viivi Hakkarainen, Pauliina Fred, Kati Raitinen, Kaisa Ranta, Mikko Perkola, Eija Kankaanranta, Eero Palviainen, Eeva Rysä.