Talvirippikoulun vetäjien yhteystiedot

Petri Löde Hurme

Nuorisotyönohjaaja

Janakkalan seurakunta

petri.hurme@evl.fi

044 7656 979

EDIT 20.2.23 lisätty leirikirje

 

TERVETULOA MUKAAN RIPPILEIRILLE              

LEIRILLE LÄHDETÄÄN LAUANTAINA 25.2.2023

08:15 Turengin seurakuntakeskukselta (kyyditisijät; ajakaa parkkiin kunnantalon puolelle)

08:45 Tervakosken linja-autoasemalta

Menomatkalla on tarjolla buffet lounas Mikkelin ABC Pitkäjärvellä.

Perillä Viitakossa olemme noin klo 15:00

Leiripaikka Viitakon osoite: Lomakodintie 51, 71210 Tuusjärvi.

LEIRILTÄ PALATAAN LAUANTAINA 4.3.2023

Syömme lounaan vielä Viitakossa ja sitten lähdemme kotimatkalle. Kotimatkalla pysähdymme omakustanteiselle ”kaffetauolle” sopivassa kohtaa.

noin 17:30 Tervakosken linja-autoasemalle

noin 17:50 Turengin seurakuntakeskukselle (kyyditisijät; ajakaa parkkiin kunnantalon puolelle)

SAVUTON JA PÄIHTEETÖN LEIRI

Leirimme on savuton, nuuskaton ja päihteetön. Päihteiden käyttö tai hallussapito johtaa leirin keskeytymiseen kyseisen henkilön osalta. Sama käytäntö koskee myös energiajuomia, -patukoita ja muita vastaavia tuotteita.

LASKU

Rippileirilaskut on jaettu vanhempainillassa, ja postitettu niille, jotka eivät päässeet tuolloin paikalle. Otathan leirille mukaan kopion maksukuitista (kuvakaappaus maksusta riittää). Tarvittaessa rippikoulumaksun voi maksaa erissä. Siitä voi myös anoa maksuvapautusta, mikäli perheen taloudellinen tilanne on heikko. Näissä molemmissa tapauksissa ole yhteydessä Lödeen pikaisesti.

KONFIRMAATIO

Konfirmaatioharjoitus pidetään Pyhän Laurin kirkossa lauantaina 18.3. klo 16:30 – 18:00. Varsinainen konfirmaatio on sunnuntaina 19.3. klo 10.00. alkavan messun yhteydessä. Nuorten tulee olla kirkolla klo 09.00. Ennen messua otetaan yhteiskuva, joka myöhemmin jaetaan rippikoululaisille. Messu kestää noin 1h 15 min.

KUMMIT

Konfirmaatiossa on ollut kauniina tapana pyytää yksi kummi mukaan siunaamaan konfirmoitava nuori alttarille. Mieti valmiiksi, ketä kummeistasi pyytäisit tähän tehtävään (yksi kummi per nuori). Jos kummit ovat estyneitä tulemaan, siunaamassa voi yhtä hyvin olla myös joku muu nuoren läheinen, vaikka vanhempi tai isovanhempi tai oma isonen. Lähetämme kummeille kutsukortin leiriltä. Ota kummin perinteinen postiosoite mukaan leirille.

KUVAAMINEN LEIRILLÄ

Kuvia voi ottaa omaksi muistoksi, asiaankuuluvaa on myös pyytää lupa kuvattavilta etukäteen. Nettiin/sosiaaliseen mediaan ei ole lupa laittaa leirillämme otettuja kuvia. Leiriltämme päivittyy kuulumisia kuvien muodossa Janakkalan seurakunnan Instagram-tilille @janakkalanseurakunta.

MITÄ LEIRILLE TARVITSEE PAKATA?

 • Liinavaatteet > aluslakana + pussilakana/makuupussi + tyynyliina
 • Peseytymisvälineet + pyyhe + uikkarit
 • Sisäkengät (siis reinot ,croksit, hyvät villasukat tms)
 • Alusvaatteita, t-paitoja ja sukkia silleen riittävästi (tää on kaikkien etu)
 • Toppavaatteet eli että pääsee lumihankeen peuhaamaan
 • Pitkähihasta ja -punttista muutama setti, hupparii, collegee, lökärii, villapaitaa
 • Pitkiä kalsareita + paitoja/sportti alusasuja on hyvä olla mukana ainakin yhet
 • Ota hyvät ulkoilukengät eli siis kunnon talvikengät, me mennään välillä lumihankeenkin
 • Pipoo, hanskaa, kaulaliinaa
 • Henkilökohtaiset tavarat (eli muista ainakin deodorantti ja hammasharja)
 • penaali (eli siis kynää ja kumia jne kirjottamista varten)!!!
 • Vihko oppituntien muistiinpanoja varten
 • Henkilökohtaiset särky yms. lääkkeet
 • Kela – kortti (jos tarvii lähteä lääkärissä käymään niin helpottaa eloa)
 • Istuinalunen eli vaikka retkipatjasta leikattu palanen
 • Soitin, jos soitat vaikka kitaraa tms.
 • Halutessasi pientä herkkua (sipsit, limut, karkit…)

MITÄ LEIRILLE EI PAKATA?

 1. Läppäriä
 2. Pöytäkonetta
 3. Kaiutinta (eriävät musiikkimaut huomioiden ota kuulokkeet)
 4. Matkajääkaappia
 5. Pleikkaria tai muita konsolipelihommeleita
 6. Päihteitä
 7. Energiajuomaa

Kaikissa leiriin ja rippikouluun liittyvissä asioissa ole reippaasti yhteydessä:

Petri Löde Hurme                                                         Karoliina Pehkonen                                                             Markus Juutila

Nuorisotyönohjaaja                                                     Nuorisotyönohjaaja                                                             Pastori

044 7656 979                                                                 044 7656 977                                                                 044 7656 964

 

 

 

Moikka moi ja tervetuloa mukaan rippikouluun!                                                             

Rippikouluryhmäksesi on varmistunut Talviripari helmi-maaliskuulla -23.

 • Rippikoulun leirijakso pidetään Kuopion kupeessa Tuusniemellä Viitakon leirikeskuksessa lauantaista 25.2. lauantaihin 4.3.2023.
 • Konfirmaatio Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 19.3.2023. klo 10:00 alkavan messun yhteydessä.

Tämän ripariryhmän käytännön asioista vastaa nuorisotyönohjaaja Petri Löde Hurme, joka toimii myös leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaavana työntekijänä. Rippikoulun muut ohjaajat ovat nuorisotyönohjaaja Karoliina Pehkonen sekä seurakuntapastori Markus Juutila. 

Ripariin kuuluu paljon muutakin puuhaa kuin vain leirijakso. Tähän ennen leiriä tapahtuvaan seurakuntajaksoon kuuluu monia tapaamisia ja ne tulevat aika tiiviissä nipussa tässä vuodenvaihteen molemmin puolin, sillä koko paletti käydään läpi ennen leirille lähtöä. Sinun tulee olla paikalla kaikissa ryhmäsi tapaamissa, sillä ne ovat osa rippikoulua. Mikäli et pääse tapaamisiin, niin ilmoita siitä Lödelle ETUKÄTEEN. Tällöin saat ohjeet miten suoritat kyseiseen tapaamiseen liittyvät korvaavat tehtävät.

 • Ryhmäsi ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 30.11.2022 klo 17:00 - 18:30 Turengin kirkolla (Juttilantie 2). Etsi seurakuntatalon lipputanko sisäpihalta niin olet jo aika lähellä oikeaa ovea.
 • Kauneimmat joululaulut tapahtuma lauantaina 17.12.2021 klo 16:00 – 17:00 Pyhän Laurin kirkossa (Hakoistentie 345). Paikalla ovat kaikki Janakkalan tämän vuoden ripariryhmät ja tapahtumassa istutaan ryhmittäin omissa sektoreissa.
 • Messu Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 8.1.2023 klo 10:00 ja sen jälkeen oman ryhmämme musa-zembalot kirkolla. Kotiin lähdetään viimeistään klo 12:30.
 • Sämpylämessu Pyhän Laurin kirkossa torstaina 19.1.2023 klo 18:00 – 19:00. Vähän toisenlainen messu rentsimmällä meiningillä.
 • Riparimessu sunnuntaina 22.1.2023 klo 10:00 – ~11:15 Pyhän Laurin kirkossa. Paikalla ovat kaikki Janakkalan tämän vuoden ripariryhmät ja tapahtumassa istutaan ryhmittäin omissa sektoreissa.
 • Konsertti keskiviikkona 1.2.2023 klo 18:00 – 19:00 Pyhän Laurin kirkossa. Lauteilla Juhani Tikkanen bändeineen. Paikalla ovat kaikki Janakkalan tämän vuoden ripariryhmät ja tapahtumassa istutaan ryhmittäin omissa sektoreissa.
 • Vanhempainilta (nuoret myös mukaan) keskiviikkona 15.2.2023 klo 18:00 – 19:30 Rantalahden leirikeskuksessa (Rantalahdentie 70). Täällä käydään monia käytännön asioita läpi tulevaan leirijaksoon liittyen, puhutaan ”aikuisten juttuja” (laskutukset, ruokavalio- & terveystiedot yms) sekä tavataan myös ryhmämme loput vetäjät sekä ihanat isoset. Kaffetta ja pullaa tarjolla.

 • Konfirmaatioharjoitus  Pyhän Laurin kirkossa lauantaina 18.3.2022 klo 16:30 – 18:00. Harjoitellaan huomisen kuviot ja sovitellaan albat.

Tällä erää vähäisesti päänvaivaa aiheuttava pandemia voi talven aikana kääntyä mihin tahansa suuntaan. Seuraamme tilannetta ja noudatamme tapaamisissa kulloinkin voimassa olevia ohjeistuksia. Mahdollisista isommista vaikutuksista rippikouluun tiedotamme koteja.  

Yhteydenpito tapahtuu rippikoululaisten suuntaan pääsääntöisesti WhatsAppin välityksellä (eka tapaamisessa luodaan ryhmä) ja huoltajien suuntaan sähköpostitse. Varmistathan, että meillä on sellainen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti. Tämä ensimmäinen viesti on lähetetty niihin kaikkiin sähköpostiosoitteisiin, joita olette ilmoittautumisen yhteydessä antaneet (sekä riparilaiset että kaikki huoltajat). Lisäksi viesti on näkyvillä ryhmän omilla sivuilla.

Ryhmämme omien nettisivujen osoite on janakkalanseurakunta.fi/rippikoulu. ja sieltä edelleen talviripari.

Jos et hoksaa tästä jotakin juttua tai myöhemmin on epävarma olo että mitä pitääkään tehdä, niin pistä rohkeasti etukäteen viestiä Sähköposti, WhatsApp, soitto jne. Ei kannata yksin miettiä ja murehtia, ota rohkeasti yhteyttä mikäli kysyttävää ilmenee.

Tiimin puolesta tervehtien:

Petri Löde Hurme

Nuorisotyönohjaaja

Talviriparin -23 vastaava ohjaaja

Janakkalan SRK

petri.hurme@evl.fi

044 - 7656 979 (pistä vaikka talteen puhelimeesi tää…)