Rantalahti 3 vetäjien yhteystiedot

Anu Vaarnamo, pappi
puh. 044 7656 966

Seija Vehkomäki, nuorisotyönohjaaja
puh. 044 7656 978

sähköpostit etunimi.sukunimi@evl.fi

 

 

Rantalahti 3 

4.7.2022

Hei!

Kesä ja rippileirimme lähestyvät, joten tässä sinulle leiriä ja konfirmaatiota koskeva kirje, jossa on paljon tärkeää informaatiota. Siksi se on hyvä näyttää myös vanhemmille!

Leirimme alkaa maanantaina 11.7. klo 16 Rantalahden leirikeskuksessa. Paikalle saavutaan omin kyydein. Leiri alkaa päivällisellä klo 16.30 ja sen jälkeen majoitutaan.

Mukaan tarvitset:

Kynän ja vihkon

Peseytymiseen ja uimiseen: pyyhe, uikkarit, pesutarvikkeet, hammasharja ja -tahna

Yöpymiseen: aluslakana, pussilakana ja tyynyliina (leirikeskuksesta saa tyynyt ja peitteet)

Vaatetus lämpimään ja viileään kesäsäähän, muista myös vaihtovaatteet

Henkilökohtaiset lääkkeet

Voit ottaa mukaan oman käsipyyhkeen huoneen vessaan, näin säästämme käsipaperia ja luontoa

Turvatietokaavake (jos et ole vanhempainillassa palauttanut)

                     

Mukaan ei oteta: energiajuomia, tupakkaa, nuuskaa, alkoholia tai muita päihteitä

Leirillä näiden käyttö on kielletty. Toistuvasti sääntöjä rikkovan rippikoulu voidaan keskeyttää. (Ks. tarkemmin Rippikoulun turvallisuusohjeet)

Älä ota mukaan mitään arvokasta, ettei huku. Seurakunta tai leirikeskus ei ota vastuuta leiriläisten omista rikkoutuneista tai hukkuneista tavaroista.

Kännykän voit ottaa mukaan, mutta yhteisten ohjelmien aikana sitä ei käytetä.

Leiri päättyy lounaaseen ma 18.7. Vanhemmat voivat hakea nuoret Rantalahden leirikeskuksesta klo 12.30.

 

KONFIRMAATIO

Konfirmaatiomessua vietetään lauantaina 30.7. klo 10.00 Pyhän Laurin kirkossa. Kokoontuminen on kirkolla jo klo 9.00 jotta voimme rauhassa pukeutua alboihin ja valmistautua konfirmaatioon.

Yhteinen konfirmaatiokuva otetaan ennen konfirmaation alkua.

Konfirmaatiomessussa nuoret siunataan. Siunausta varten voi jo etukäteen sopia mielellään yhden kummin kanssa, että tämä tulee alttarille nuorta siunaamaan. Messun alussa kerrotaan koska kummit tulevat alttarille.

Konfirmaation aikana valokuvaus on sallittua omalta paikalta.

Ja mitä vielä…Ota mukaan reilu, iloinen ja utelias mieli, jotta leirimme onnistuisi! 

 

 

6.4.2022

Ryhmämme seuraavat tapaamiset ovat:

sunnuntaina 8.5. klo 17 Turengin kirkossa Sämpylämessu ja jatkot 

keskiviikkona 1.6. klo 18 nuorten ja vanhempien yhteinen tapaaminen Tarinmaan seurakuntatalolla (leiri-infoa)

 

10.2.2022

Koronarajoituksia on nyt lievennetty ja näin olleen meidänkin ensi viikon tapaamisemme onnistuvat.

Ensi viikolla kokoonnumme sekä lauantaina että sunnuntaina. Tapaamiset menivät peräkkäisille päiville minusta ja Seijasta riippumattomista syistä. Pahoittelut tästä ontuvasta aikataulutuksesta.

Lauantaina 19.2. tapaamme Juhani Tikkasen konsertissa Pyhän Laurin kirkossa klo 16.30-17.30. Kirkossa sisällä on hyvä olla paikalla jo klo 16.15. Istumme oman ryhmän kanssa yhdessä.

Sunnuntaina 20.2. tapaamme Tervakosken kirkon messussa klo 13. Messun jälkeen tapaaminen jatkuu vielä ja lopetamme klo 15.

Nämä molemmat tapaamiset ovat osa rippikoulua.

Osalle ryhmäläisistä kulkeminen tapaamisiin voi olla hankalaa, jos perheessä ei ole autoa käytettävissä. Olisikin hyvä, jos pystyisitte järjestämään yhteiskyytejä, jotta nämäkin nuoret pääsisivät tapaamisiin mukaan. Pyydänkin nyt teitä vanhempia ja nuoria olemaan itse aktiivisia kyytien sopimisissa.

Molemmissa kirkoissa on saatavilla maskeja ja käsidesiä.

Tapaamisiin!

 

14.1.2022

Tervehdys rippikoulainen ja hänen huoltajansa!

Kuten olette varmasti uutisista huomanneet, niin omikron-virusmuunnis jyllää ja tartuntaennätykset paukkuvat myös täällä Janakkalassa. Tarkoituksemme oli järjestää 23.tammikuuta rippikoulumessu, johon kaikki rippikoululaiset olisivat tulleet paikan päälle. Kahdessa erässä kylläkin. Epidemiatilanteen ollessa näin paha, olemme päättäneet toteuttaa rippikoulumessun striimattuna, ilman rippikoululaisten läsnäoloa.

Pääsette siis osallistumaan messuun YouTuben kautta. Tähän toteutukseen saatte seuraavaksi ohjeet:

Messu alkaa Janakkalan seurakunnan YouTube-kanavalla 23.1. klo 13:00. Olkaa siis tällöin jonkun älylaitteen ruudun ääressä, että pystytte seuraamaan messua.

Läsnäoloa ja suoritusta seurataan kysymyspatteriston avulla, joka jaetaan teille sähköpostiin ennen messun alkamista. Lisäksi ohjaaja voi esittää kysymyksiä/ajatuksia ryhmänne mahdollisen Whatsapp-ryhmän kautta.

Kysymyksiin vastataan messun aikana, ja vastaukset lähetetään ryhmän vastuuvetäjälle ripeästi heti messun päättymisen jälkeen.

Kysymyksien vastauksiksi ei hyväksytä ”emt”, ”iha ok” tai ”en tiiä”. Seuraa messua siis tarkasti ja vastaa kysymyksiin kunnolla! 

Jos sinulla/teillä ilmenee jotain kysymyksiä riparimessuun liittyen, niin autan teitä parhaani mukaan.

Tähän lopuksi vielä haluan pahoitella muuttuvia ohjeistuksiamme. Tämä nopeasti muuttuva tautitilanne pakottaa meidät monesti sitäkin nopeampiin ratkaisuihin. Otamme teihin kuitenkin aina mahdollisimman nopeasti yhteyttä, sikäli kun muutoksia ilmenee.

Pysykäähän terveinä!

 

 

12.1.2022

Sunnuntaina 23.1. vietämme yhteistä rippikoulumessua Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa.

Koronatilanteesta johtuen rippikouluryhmät on aiemmasta tiedosta poiketen jaettu kahteen eri messuun, jotka toteutetaan klo 10 ja klo 13.

MEIDÄN RYHMÄMME, RANTALAHTI 3, ON RIPPIKOULUMESSUSSA KLO 13.

Kun kirkkoon tullaan, ryhmät asettuvat istumaan kullekin ryhmälle varattuun paikkaan. Kirkossa on opastetaulu, joka kertoo missä meidän ryhmä istuu. PAIKALLA KANNATTAA OLLA JO KLO 12.45. Tule suoraan sisälle kirkkoon. Kirkossa käytetään maskia ja käsidesiä ja noudatetaan turvavälejä.

Meidän ryhmän vetäjistä paikalla on Seija. Tervetuloa!

Nämä yhteiset tapaamiset ovat pakollisia, mutta mikäli huoltajat eivät koronana takia halua oman nuorensa osallistuvan rippikoulumessuun, on nuoren mahdollista korvata rippikoulumessu osallistumalla messuun joku muu sunnuntai. Tällöin kannattaa netistä tarkistaa sopiva messu ja sen kellonaika. Tästä messusta nuoren tulee ottaa oman ryhmän vetäjälle selfie, joka on otettu messun toimittavan papin kanssa. Kuvan näytettyään saa merkinnän vetäjän listaan. Tämä korvaava messu tulee tehdä mahdollisimman pian rippikoulumessun jälkeen. Korvaamisesta sovitaan meidän vetäjien kanssa ja samalla ilmoitetaan koska aikoo messussa käydä.

 

21.12.2021

Tervehdys näin joulun alla!

Rippikoulutapaamisiamme on taas alkanut varjostaa korona. Toivotaan kuitenkin, että koko kevät ei mene näissä tunnelmissa.

Tässä kevään aikataulua, merkitkää nämä kalenteriin. Kaikki tapaamiset ovat osa rippikoulua ja siksi pakollisia.

su 23.1. klo 10 rippikoulumessu Pyhän Laurin kirkossa. Olethan paikalla jo klo 9.45, niin sinut ohjataan meidän ryhmän paikalle.Kestää noin klo 11.30 asti.

la 19.2. klo  16.30 Juhani Tikkasen konsertti Pyhän Laurin kirkossa (korvaa peruuntuneen kauneimmat joululaulut). Olethan paikalla jo klo 16.15.

su 20.2. klo 13 oman ryhmän messu Tervakosken kirkossa. Tapaaminen päättyy noin klo 15.

to 31.3. 18-19.30 ryhmän oma tapaaminen Turengin seurakuntakeskuksen salissa. Diakoniaa ja pääsiäiskortteja.

su 8.5. klo 17 oman ryhmän sämpylämessu ja jatkot Turengin kirkossa. Kestää noin klo 19 asti.

ke 1.6. klo 18 nuorten ja vanhempien yhteinen tapaaminen Tarinmaan seurakuntatalolla. Tärkeää tietoa kesän leiristä, turvallisuusasioista ja konfirmaatiosta. Jokaiselta tulisi olla ainakin yksi huoltaja mukana.

Ja vielä muistutuksena: kesän leiri on 11.-18.7. Rantalahdessa ja konfirmaatio la 30.7. klo 10 Pyhän Laurin kirkossa

Helmikuun tapaamiset tulivat meistä riippumattomista syistä peräkkäin, pahoittelut tästä. Meidän ryhmän aikataulut oli jo sovittu, kun korvaavasta tapahtumasta ilmoitettiin.

On tärkeää, että luette sähköpostia säännöllisesti, sillä koronan takia tilanteet voivat muuttua nopeastikin ja saatamme joutua perumaan jonkun tapaamisen. Korvaamisista ilmoitetaan kyllä. Nämä aikataulut ja muutokset tulevat aina myös seurakunnan kotisivuille Rantalahti 3 kohdalle. Tällä hetkellä jännittää kuinka käy rippikoulumessun tammikuussa, mutta toistaiseksi se järjestetään.

Toivomme myös, että nuoret voisivat sopia mahdollisia kimppakyytejä tapaamisiin, koska kaikissa perheissä ei ole autoja. Näin jokaisen nuoren olisi mahdollista olla mukanan rippikoulussa. Tämä Janakkala on laaja pitäjä ja nuoria asuu joka puolella.

Olkaa edelleen yhteydessä, jos tulee jotain kysyttävää.

Siunattua joulunaikaa ja terveyttä perheisiinne!

 

3.12.2021

Tiedoksi kaikille!

Rippikoululaisten kauneimmat joululaulut 8.12. PERUTTU. Korvaavista tehtävistä/tapaamisesta tulee myöhemmin lisätietoa.

 

 

Tervetuloa Rantalahti 3 -riparille!

Rippikouluhan ei suinkaan ole pelkkä leiri, vaan siihen kuuluu paljon muutakin jo ennen varsinaista kesän leiriä. Siksi kokoonnummekin ensimmäisen kerran jo keskiviikkona 24.11. Turengin seurakuntakeskuksen salissa klo 18. Tapaaminen kestää noin klo 19.15 asti. Tapaamisessa saat tärkeä tietoa rippikoulusta ja tulevista kokoontumisista. Siksi onkin tärkeää, että olet paikalla.

Talven ja kevään kuluessa tapaamisia on säännöllisesti. Tässä joulu- ja tammikuun tapaamiset.

Rippikoululaisten joululauluilta keskiviikkona 8.12. klo 18 Pyhän Laurin kirkossa ja rippikoulumessu sunnuntaina 23.1. klo 10 Pyhän Laurin kirkossa (olethan paikalla klo 9.45). 

Heti alkuvuodesta saat vielä lisätietoa kevään muista tapaamisista.

Olethan alusta asti mukana. Kaikki rippikouluun liittyvät tapaamiset (talven ja kevään tapaamiset sekä leiri) ovat osa rippikoulua ja mikäli joudut pakottavasta syystä olemaan pois, niin sovithan korvaamisesta ajoissa meidän kanssamme.

Ja vielä muistutuksena nämä tärkeät päivämäärät:

kesän leirijakso on 11.-18.7.2022 Rantalahden leirikeskuksessa

ja konfirmaatio Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa lauantaina 30.7. klo 10. 

Huom! Yhteydenpitomme tapahtuu sähköpostitse ja tiedot päivittyvät nettiin seurakunnan sivuille kunkin leirin omille sivuille. Varmistathan, että meillä on sellainen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti. Nettisivujen osoite on janakkalanseurakunta.fi/rippikoulu.

Mikäli sinulla tai vanhemmillasi on rippikouluun liittyviä kysymyksiä, olkaa yhteydessä meihin allekirjoittaneisiin. Voimme myös sopia tapaamisen.

Siunattua rippikouluaikaa sinulle ja perheellesi. Tapaamisiin! :)

Anu Vaarnamo
rippikoulustasi vastaava pappi
p. 044 7656 966

Seija Vehkomäki
nuorisotyönohjaaja
p. 044 7656 978

sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi

Näytäthän tämän myös vanhemmillesi / huoltajillesi!