Rantalahti 3

Tervetuloa Rantalahti 3-riparille!

Rippikouluhan ei suinkaan ole pelkkä leiri, vaan siihen kuuluu paljon muutakin jo ennen varsinaista kesän leiriä. Rippikoulun ajallinen kesto on vähintään puoli vuotta ja siksi kokoonnumme ensimmäisen kerran jo tiistaina 26.11. Tervakosken seurakuntakeskuksen kerhohuoneessa klo 17.30. (Kulku kerhotilaan on yläpihan kautta.) Tapaaminen kestää noin klo 19 asti.

Ilmoitathan ajoissa, mikäli et pääse paikalle.

Talven ja kevään kuluessa tapaamisia on säännöllisesti. Saamastasi rippikoulupassista näet mitä on tulossa samoin kuin ohessa olevasta Rantalahti 3-ohjelmasta.

Muista kuljettaa mukana saamaasi rippikoulupassia. Mikäli passi hukkuu, saat uuden passin.

On tärkeää, että olet alusta asti mukana. Kaikki rippikouluun liittyvät tapaamiset (talven ja kevään tapaamiset sekä leiri) ovat osa rippikoulua ja mikäli joudut pakottavasta syystä olemaan pois, niin sovithan korvaamisesta ajoissa meidän kanssamme. Myös tutustuminen rippikouluporukkaan tapahtuu jo talven ja kevään aikana ja näin leirille on mukavampi lähteä tutussa porukassa.

Kesän leirijakso on 30.6. – 7.7.2020 Rantalahden leirikeskuksessa ja konfirmaatio Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 12.7. klo 10.

Mikäli sinulla tai vanhemmillasi on rippikouluun liittyviä kysymyksiä, olkaa yhteydessä meihin allekirjoittaneisiin. Meille voi soittaa, tekstata tai lähettää sähköpostia. Voimme myös tavata henkilökohtaisesti.

Tarvittaessa kysymyksiä voi esittää myös rippikoulupastori Petra Niemelle tai muille seurakunnan rippikoulutyöntekijöille.

Siunattua rippikouluaikaa sinulle ja perheellesi! :)

Anu Vaarnamo
rippikoulustasi vastaava pappi
p. 044-7656 966

Petri ”Löde” Hurme
p. 044-7656 979

Lotta Törmänen
diakoni
p. 044-7656 982

sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi

Näytäthän tämän myös vanhemmillesi / huoltajillesi!

Rantalahti kolmosriparin ohjelma talvi-kevät 2020

Tässä koottu ohjelma rippikoulumme yhteisistä tapahtumista talven ja kevään aikana.

26.11. tiistaina rippikoulun eka tapaaminen klo 17.30 Tervakosken seurakuntatalon kerhohuoneessa. Käynti kerhohuoneelle seuriksen takaa yläpihalta. (Diakoniatehtävän ohjeistus.)

26.1. sunnuntaina riparimessu klo 10 Pyhän Laurin kirkossa. Yhteisessä tapahtumassa kaikki Janakkalan rippikoulut. Saavuthan paikalle jo klo 9.45. Sinut ohjataan oman ryhmäsi paikalle. Diakoniatehtävän palautus oman ryhmän työntekijälle (paikalla Löde).

12.3. torstaina oman ryhmän tapaaminen klo 17 Tarinmaan seurakuntatalolla. Osallistumme illan aikana Sämpylämessuun. Ilta kestää noin klo 19 asti.

8.4. keskiviikkona oman ryhmän tapaaminen klo 17 Tarinmaan seurakuntatalolla. Osallistumme illan aikana Sämpylämessuun. Ilta kestää noin klo 19 asti.

10.6. keskiviikkona vanhempien ja nuorten yhteinen tapaaminen klo 18 Turengin seurakuntatalolla. Tärkeää tietoa leiristä, turvallisuusasioista, ruokavalioiden ilmoittamisesta. Kolmosriparin passien palautus.

29.6. maanantaina kolmosriparin viimeiset voitelut ennen leiriä klo 12-15 Tarinmaan seurakuntatalolla.

Muistathan hoitaa talven ja kevään aikana myös muut rippikoulupassiin merkityt käynnit. Jos jokin käynti on jäänyt syystä tai toisesta väliin, voit korvata sen jollakin toisella seurakunnan tilaisuudella.

Kolmosriparilaiset palauttavat passinsa täytettyinä (10 merkintää) vanhempien ja nuorten yhteisessä tapaamisessa (10.6.). Käynnit kannattaa hoitaa ajoissa. Viime hetkillä tulee usein kiire ja ahdistus!

Lopuksi vielä muutama sana messuun eli jumalanpalvelukseen osallistumisesta. Kirkkoon tultaessa kännykät suljetaan ja pojat ottavat lakin pois päästä. Ovelta mukaan otetaan virsikirja. Rippikoululaiset tulevat istumaan kirkon etuosaan. Sivupenkeissä piiloilevat ja takaosassa väijyvät pyydetään messun alussa etuosaan. Myös merkinnän saa vain kirkon etuosassa istuttuaan. J

Tapaamisiin!

Anu, Löde ja Lotta