Rantalahti 2 vetäjien yhteystiedot

Lotta Törmänen, diakoniatyöntekijä
puh. 044 7656 982
lotta.tormanen@evl.fi

Hei riparilainen ja huoltaja!

Tässä kirjeessä saat tietoa siitä mitä on hyvä ottaa mukaan leirille sekä tärkeää muistutettavaa konfirmaatiosta.

Leirijakso

Rippikoulumme leirijakso on 26.6.-3.7.2023. Ripari alkaa Rantalahdessa (Rantalahdentie 70, Janakkala) ma 26.6. klo 16 ja päättyy lounaaseen ma 3.7. Nuoret voi hakea Rantalahdesta klo 12.15. Leirille kuljetaan omin kyydein. Leiriläiset ovat tapaturmavakuutettuja seurakunnanpuolesta leirin ajan. Tavaravakuutusta seurakunnan puolesta ei ole.

Leirillämme ei ole vierailupäivää ja leirikeskus on yksityisalue, jonne ei voi kutsua kavereita käymään. Jos jotain tärkeää on jäänyt, tulee nuoren sopia vetäjien kanssa, milloin tavarat voisi tuoda leirille. Toivomme ettei leirille tuotaisi täydennyksiä esim. herkkuihin, vaan ne olisi pakattu mukaan jo leirille tultaessa. Leirillä syödään viidesti päivässä, joten ruokaa on varmasti riittävästi. Leirikeskuksessa Sinin ateriapalvelu oy pitää pientä kioskia mistä voi ostaa mm. jäätelöä. Maksu käteinen tai Mobilepay.

Rippikoulumme työntekijäkaartiin kuuluvat kappalainen Anu Vaarnamo (vastaa opetuksen sisällöstä), nuorisodiakoni Lotta Törmänen (ohjelma- ja turvallisuusvastaava) kesäteologi Kristian Tienhaara sekä yövalvoja. Isosia leirillä on yhdeksän ja heitä ohjaamassa apuohjaaja. Isoset ohjaavat pienryhmiä ja järjestävät monenlaista hauskanpitoa leirillä. Samalla he toimivat isoina siskoina ja veljinä huolehtimassa siitä, että sinulla on kaikki hyvin.

Mukaan leirille

-Lakanat ja tyynyliina (vaikka sinulla olisi makuupussi, ota silti lakana ja tyynyliina)

-Pyyhe sekä peseytymis- ja hygieniavälineet. Muista myös aurinkorasva.

-Juomapullo

-Uima-asu

-Säänmukainen vaatetus, myös jokin päähine

-Riittävästi vaihtovaatetta

-Kengät (pelkät släpärit ei riitä)

-Villasukat tai sisäkengät

-Jos soitat jotakin soitinta, ota toki mukaan leirille

-Henkilökohtaiset lääkkeesi sekä särkylääkettä esim. päänsäryn varalle (me työntekijät emme saa antaa nuorille leirillä lääkkeitä)

-Kela-kortti

-Puhelin, laturi, mahdolliset kuulokkeet

-Halutessasi hieman herkkuja

-Avoin ja utelias mieli. Tehdään tästä yhdessä huippuleiri!

Leirimme on päihteetön ja energiajuomaton. Mikäli leirillä havaitaan päihteiden käyttöä, otetaan kotiin yhteys ja leiri keskeytyy nuoren osalta.

Älä ota mukaasi kaiuttimia tai muuta viihde-elektroniikkaa.

Jos erityisruokavaliosi tai ruoka-aineallergiasi muuttuvat juuri ennen leiriä, ota yhteys pikaisesti Lottaan.

Konfirmaatio

Rippikoulumme konfirmaatio on Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 9.7.23 klo 10. Rippikoululaiset saapuvat kirkolle omin kyydein klo 8.55. Pukeudumme alboihin ja konfirmaatiokuva otetaan klo 9.

Konfirmaatiomessu kestää hieman yli tunnin. Konfirmaation aikana nuoret siunataan. Siunausta varten voi jo etukäteen sopia kummin kanssa, että tämä tulee alttarille nuorta siunaamaan. Jos kummi ei pääse, voi sopia jonkun muun läheisen (vanhempi, isovanhempi, sisarus) kanssa, että tämä tulee siunaamaan. Messun alussa kerrotaan koska kummit tulevat alttarille.

Konfirmaatiossa valokuvaaminen tapahtuu omalta paikalta.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää leiristä tai konfirmaatiosta, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Kesäisin terveisin kaikkien isosten ja ohjaajien puolesta,

Lotta Törmänen                               Anu Vaarnamo

044 7656 982                                  044 7656 966

lotta.tormanen@evl.fi                       anu.vaarnamo@evl.fi

Rantalahti 2-riparin ohjelma talvi-kevät 2023

Tässä koottu ohjelma rippikoulumme yhteisistä tapahtumista talven ja kevään aikana.

Näistä tapaamisista tulee erillinen muistutus vain nuorten whappiryhmään. Mahdollisista peruuntumisista ilmoitamme s-posteihin ja nettiin.

22.1. sunnuntaina riparimessu klo 10-11 Pyhän Laurin kirkossa. Yhteisessä tapahtumassa kaikki Janakkalan rippikoulut. Saavuthan paikalle jo klo 9.45. Sinut ohjataan oman ryhmäsi paikalle.

1.2 keskiviikkona rippikoulukonsertti klo 18-19 Pyhän Laurin kirkossa.

14.3. tiistaina oman ryhmän tapaaminen klo 17.30-19 Pyhän Laurin kirkolla. Tutustutaan musiikkiin. Mukana kanttori Tapio Mäenpää.

6.4. torstaina klo 19-20 kiirastorstain messu joko Pyhän Laurin kirkossa TAI Tervakosken kirkossa (voit valita). Ota selfie itsestäsi taustana alttarilla olevat 12 apostolienkynttilää, näin tiedämme, että olet juuri kiirastorstaina paikalla. Lähetä selfie Lotalle. 

11.5 torstaina Pyhän Laurin kirkossa Sämpylämessu klo 18-19.

31.5. keskiviikkona klo 17.30-19 oma tapaaminen Turengin seurakuntasalissa. Leiri-infoa ym.

Emme järjestä erillistä vanhempainiltaa, vaan toukokuun aikana meistä ohjaajista jompikumpi on puhelimitse yhteydessä perheeseenne. Soitamme jommallekummalle vanhemmalle.

Lopuksi vielä muutama sana messuun eli jumalanpalvelukseen osallistumisesta. Ole ajoissa paikalla. Kirkkoon tultaessa kännykät laitetaan äänettömälle ja pois käsistä. Lakit otetaan pois päästä. Ovelta mukaan otetaan virsikirja. Rippikoululaiset tulevat istumaan kirkon etuosaan. 

Ole edelleen yhteydessä, jos on kysyttävää. Tapaamisiin!

Lotta Törmänen p. 044-7656 982, lotta.tormanen@evl.fi

Anu Vaarnamo p. 044-7656 966, anu.vaarnamo@evl.fi

 

Rantalahti 2 

Tervetuloa Rantalahti 2 rippileirille!

Rippikouluhan ei suinkaan ole pelkkä leiri, vaan siihen kuuluu paljon muutakin jo ennen varsinaista kesän leiriä. Siksi kokoonnummekin ensimmäisen kerran jo tiistaina 15.11. Rantalahden leirikeskuksessa klo 17.30. Tapaaminen kestää noin klo 19 asti. Tapaamisessa saat tärkeä tietoa rippikoulusta ja tulevista kokoontumisista. Siksi onkin tärkeää, että olet paikalla.

Rantalahden osoite on Rantalahdentie 70, Janakkala.

Talven ja kevään kuluessa tapaamisia on säännöllisesti. Tässä joulukuun ja alkuvuoden tapaamiset.

Rippikoululaisten joululaulut lauantaina 17.12. klo 16 Pyhän Laurin kirkossa

Riparimessu sunnuntaina 22.1. klo 10 Pyhän Laurin kirkossa (olethan paikalla klo 9.45)

Riparikonsertti keskiviikkona 1.2. klo 18 Pyhän Laurin kirkossa

Heti alkuvuodesta saat vielä lisätietoa kevään muista tapaamisista.

Olethan alusta asti mukana. Kaikki rippikouluun liittyvät tapaamiset (talven ja kevään tapaamiset sekä leiri) ovat osa rippikoulua ja mikäli joudut pakottavasta syystä olemaan pois, niin sovithan korvaamisesta ajoissa ottamalla yhteyttä Lottaan (yhteystiedot alla).

Ja vielä muistutuksena nämä kesän tärkeät päivämäärät:

kesän leirijakso on 26.6.-3.7.2023 Rantalahden leirikeskuksessa

ja konfirmaatio Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 9.7. klo 10

Huom! Yhteydenpitomme tapahtuu sähköpostitse ja tiedot päivittyvät nettiin seurakunnan sivuille kunkin leirin omille sivuille. Varmistathan, että meillä on sellainen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti. Nettisivujen osoite on janakkalanseurakunta.fi/rippikoulu. Jos kaikille sopii, niin nuorille luodaan myös oma whappiryhmä myöhemmin.

Mikäli sinulla tai vanhemmillasi on rippikouluun liittyviä kysymyksiä, olkaa yhteydessä meihin allekirjoittaneisiin. Voimme myös sopia tapaamisen.

Siunattua rippikouluaikaa sinulle ja perheellesi! J

Lotta Törmänen (ensisijainen yhteyshenkilö)
diakoniatyöntekijä
p. 044 7656 982

Anu Vaarnamo
pappi
p. 044 7656 966

sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi