Kiipula 2 -ryhmän vetäjien yhteystiedot

Seija Vehkomäki                          Karoliina Pehkonen
nuorisotyönohjaaja                         nuorisotyönohjaaja

seija.vehkomaki@evl.fi                   karoliina.pehkonen@evl.fi

044 7656 978                                  044 7656 977

 

Kiipula 2

Tervehdys Sinulle

Kiipula 2 -rippikoululainen!

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan Kiipula 2 –ripariryhmään. Mahtavaa, että olet tulossa riparille meidän kanssa. J  Rippikoulumme alkaa jo nyt syksyllä vaikka itse leirijakso pidetään vasta ensi kesänä Kiipulassa HUOM! 12.7.-19.7.2021. Ryhmän käytännön asioista vastaa nuorisotyönohjaaja Karoliina Pehkonen, ryhmän pappina on meidän kesäpappimme ja mukana myös nuorisotyönohjaaja Seija Vehkomäki. Tiimin lopullinen kokoonpano varmistuu kevään aikana.

 

 

Rippikoulupassi

 

Leiriviikon lisäksi rippikouluun sisältyy tärkeänä osana tutustuminen omaan seurakuntaan ja nuortentoimintaan. Tämä tapahtuu osallistumalla omatoimisesti seurakunnan tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Kerää merkinnät rippikoulupassiin, jonka oletkin jo saanut. Kertaamme passin täyttämiseen liittyvät asiat vielä ensimmäisessä kokoontumisessamme.

Passissa tulee olla kaikki kymmenen (10) merkintää toukokuun alkuun mennessä, joten kannattaa alkaa täyttää sitä heti. Passit tarkastetaan viimeisen kerran vanhempainillassa. Leirille osallistuminen edellyttää, että passissa on kaikki kymmenen merkintää. Nettisivuiltamme löydät ajankohtaisen tiedot seurakuntamme tapahtumista, joista voit passimerkintöjä alkaa keräämään.

 

 

Yhteiset kokoontumiset ennen leiriä

 

Rippikouluun kuuluu lisäksi ryhmämme omia kokoontumisia, joista myös tulee passiin merkintä. Tutustumme toisiimme, pidämme oppitunteja ja samalla selvitämme monia käytännön asioita. Tule siis paikalle seuraavina päivinä:

 

  • MA 11. ja TI 12.1.2021

ryhmän ensimmäinen tapaaminen Tervakosken päässä 11.1. ja Turengin päässä 12.1.2021. Tarkemmat tiedot toimitettu sähköpostitse koteihin.

 

  • SUNNUNTAI 31.1.2021

kaikkien rippikouluryhmien yhteinen rippikoulumessu klo 10-11:30 STRIIMATAAN

 

  • MAANANTAI 22.3.2021   KORVAAVA AJANKOHTA 22.4.2021

 

  • SUNNUNTAI 13.3.2021 (HUOM! päivämäärä korjattu!)

Sämpylämessu klo 17-18 STRIIMATTUNA Janakkalan seurakunnan Facebooksivuilta ja tallenteena messun jälkeen nähtävissä myös Janakkalan seurakunnan Youtubekanavalta. 

Jumalanpalveluskysymykset:

1. Jumalanpalveluksen nimi ja lähetysaika

2. Mikä oli päivän aihe?

3. Keksi yksi kysymys liittyen päivän Raamatuntekstiin tai saarnaan

4. Mikä oli mieluisin laulu? Miksi? 5. Palautetta tilaisuuden pitäjille

 

  • MAANANTAI 24.5.2021

Leiri-info ja vanhempainilta klo 18-20 Tarinmaan seurakuntatalolla Hakoistentie 345

 

LISÄOHJEITA RIPPIKOULUMERKINTÖJEN KERÄÄMISEEN

 

Passi kohta 2: Kauneimmat joululaulut-tilaisuus

Kyseisen kohdan rippikoulupassissa voi suorittaa katsomalla striimatun konsertin ja vastaamalla alla oleviin kysymyksiin. Kysymysten vastaukset lähetetään sähköpostilla oman ryhmän ohjaajalle, eli Karoliinalle. Konserttivaihtoehtoja on kolme:
1.      Adventus Domini-joulukonsertti: https://www.youtube.com/watch?v=sMeNsOfdO_E&feature=youtu.beLinkki avautuu uudessa välilehdessä
2.      Puisto Liven jouluinen videokonsertti: https://www.youtube.com/watch?v=ozHNFMH3nzM&feature=youtu.beLinkki avautuu uudessa välilehdessä

JOULULAULUTILAISUUDET POISTUVAT NETISTÄ TAMMIKUUN LOPUSSA-


Passi kohta 3: Riparimessu 31.1. klo 10.00


Katso striimattu jumalanpalvelus joko suorana Facebookista tai tallenteena YouTubesta, ja vastaa kysymyksiin. Vastaukset tulee lähettää ryhmän omalle ohjaajalle 14.2. mennessä.


Jumalanpalveluskysymykset:

1. Jumalanpalveluksen nimi ja lähetysaika

2. Mikä oli päivän aihe?

3. Keksi yksi kysymys liittyen päivän Raamatuntekstiin tai saarnaan

4. Mikä oli mieluisin laulu? Miksi? 5. Palautetta tilaisuuden pitäjille


Passi Kohta 4: Yhteisvastuuinfo


Koronan vuoksi tänä vuonna nuoret eivät osallistukaan yhteisvastuukeräykseen, vaan sen sijaan nuoret tekevät liitteenä olevan diakoniatehtävän. Lisäohjeita tehtävän tekemiseen voi tarvittaessa kysyä oman ryhmän ohjaajalta. Diakoniatehtävä tulee palauttaa ryhmän omalle ohjaajalle 31.3. mennessä. (valokuva sähköpostilla riittää)


Passi kohta 6: Nuorten tilaisuus


Koronan vuoksi nuorten tilaisuudet on peruttu ainakin tammikuun loppuun asti. Jos tilanne helpottaa, ja saamme keväällä taas kokoontua vapaammin, voit hakea suoritusmerkinnän osallistumalla nuorteniltaan, tai sämpylämessun jatkoille. Nuorteniltoja järjestetään Tervakoskella joka toinen tiistai, ja Turengissa joka toinen keskiviikko, klo 16.30-18.30. Sämpylämessuja on kerran kuussa. Tarkista tilaisuuksien tarkat päivämäärät netistä.
Jos rajoitukset jatkuvat, tämäkin pitää hoitaa etätehtävällä. Voit myös halutessasi suorittaa tämän etänä, vaikka rajoitukset poistuisivatkin, jos etävaihtoehto on sinulle muutoin mielekkäämpi.


Etäsuoritus:


Kuuntele Janakkalan seurakunnan nuorten omasta podcastista nimeltä Torpan Torstain Turinat joku alla olevista jaksoista:


1. Ihastuttavan vihastuttava ihastuminen ja rakkaus. Tässä jaksossa nuorisotyönohjaaja Karoliina turisee yhdessä Cristan ja Millan kanssa ihmissuhteista ja rakkaudesta. Keskustelun sisällön määrää nuorten anonyyminä lähettämät haastavat ja mielenkiintoiset kysymykset.


2. Pelko. Vuosi 2021 alkaa pelolla. Vai alkaako? Tässä jaksossa Karoliina keskustelee Kristianin kanssa pelosta. Mitä on hyödyllinen pelko? Entä haitallinen? Pitääkö pelosta päästä yli? Näitä ja monia muita kysymyksiä Kristian ja Karoliina pohtivat.


3. Introvertit vs. Ekstrovertit. Tässä jaksossa iki-introvertti Karoliina, ekstrovertti-introvertti hybridi Aaro ja iloinen introvertti Siiri keskustelevat ekstroverttien ja introverttien sielunelämästä. Kummalle elämä on helpompaa? Kuinka voisimme ymmärtää paremmin toisiamme? Se selviää tässä jaksossa!


Podcastin löydät:
SpotifystaLinkki avautuu uudessa välilehdessä  
SoundcloudistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 


Kuunneltuasi jakson vastaa alla oleviin kysymyksiin ja lähetä ne rippikouluryhmäsi ohjaajalle
1. Minkä jakson kuuntelit?
2. Opitko jotain uutta? Mitä?
3. Mikä oli mielestäsi mielenkiintoisinta kyseisessä jaksossa? (Mainitse ainakin yksi asia)
4. Mieti kyseisen jakson pohjalta yksi kysymys, joka sinua jäi pohdituttamaan.
Käythän myös toivomassa aiheita tulevia jaksoja varten täällä Linkki avautuu uudessa välilehdessä.
Jos haluat mukaan tuleviin jaksoihin, niin ota reippaasti yhteyttä nuorisotyönohjaaja Karoliina Pehkoseen (Whatsapp 044 765 6977).

 

 

Konfirmaatio

 

Kesäinen rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan. Konfirmaatiomessua vietetään 25.7.2021 sunnuntaina klo 10 Pyhän Laurin kirkossa. Konfirmaatioharjoitukset pidämme edeltävänä perjantaina 23.7.2021 klo 14.

 

Leiriin on vielä matkaa, mutta kuljetaan sitä yhdessä. Kysyvä ei tieltä eksy, joten tartu luuriin ja soita tai kirjoita sähköpostiin asiasi, alla on meille yhteystietoja. Vastaamme parhaamme mukaan! Näytä tämä kirje myös vanhemmillesi.

 

 

Tapaamisiin:             Seija Vehkomäki                                Karoliina Pehkonen

                                     nuorisotyönohjaaja                         nuorisotyönohjaaja

                                    seija.vehkomaki@evl.fi                   karoliina.pehkonen@evl.fi

                                    044 7656 978                                  044 7656 977