Saaristo kutsuu!

Hei Högiksen riparilainen! Meidän porukka lähtee kesällä saaristoon. Luvassa upeaa luontoa, yhdessä tekemistä, hauskanpitoa, uuden oppimista, ja tietenkin elämää suurempien kysymysten edessä hiljentymistä.

Aikataulu

Rippikouluun kuuluu talven ja kevään mittaan yhteensä kymmenen rippikoulukäyntiä. Näistä käynneistä sinun tulee ottaa merkinnät rippikoulupassiin, jonka sait postitse syyskuussa. Jos olet hukannut passisi, laita  viestiä, niin saat uuden. Jokainen passin kohta tulee olla suoritettu tai asianmukaisesti korvattu, että pääsee mukaan leirille. Jos et millään pääse johonkin tapaamiseen, laita Petralle viestiä, niin katsotaan sinulle sopiva tapa korvata käynti.

1. oman ryhmän tapaaminen

19.11.2019. klo 17.30-18.30. Tervakosken seurakuntatalolla, yläkerran kerhohuoneessa. Sisäänkäynti rakennuksen takana.

2. Diakoniatehtävä

Tämä on käytännön auttamistehtävä. Saat lisäohjeita tämän tekemiseen ryhmän omassa tapaamisessa marraskuussa.

3. Kauneimmat joululaulut

Valitse yksi Kauneimmat Joululaulut- tilaisuus, ja osallistu siihen, vaikka yhdessä perheesi kanssa!

4. Riparimessu

26.1.2020 klo 10.00 Pyhän Laurin kirkko täyttyy riparilaisista ja isosista. Kirkossa istutaan ryhmittäin. Etsi oma paikkasi, ja nauti yhteisestä messusta!

5. Sämpylämessu ja riparijatkot

Sämpylämessu on rento ja mukava jumalanpalvelus, jossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Tänne kannattaa siis tulla koko perheen voimin- ota vanhemmat ja sisarukset mukaan, kun tulet hakemaan sämpylämessumerkintää. Erityiset riparijatkot on sämpylämessun yhteydessä 5.12, 16.1, 13.2, 12.3, 8.4, ja 7.5. Voit vapaasti valita, mihin näistä tulet. Messu alkaa kirkossa klo 18, ja jatkot päättyvät klo 20.30. mennessä.

6.  Messu

Joulukuussa menemme yhdessä messuun. Ennen messua annetaan ehtoollisopetus, ja messussa on mahdollista saada ensimmäinen ehtoollinen.

Kokoontuminen Turengin kirkossa 15.12. klo 9.00. Messu kestää noin 11.30 asti, sen jälkeen pääsee kotiin.

7. Valinnainen

Mikä tahansa seurakunnan tilaisuus käy tähän! Esimerkiksi lasten kerhot ja aikuisten raamattupiirit, konsertit ja iltatilaisuudet. Sukulaisten häät, hautajaiset tai kaste käy myös. Usein merkinnät haetaan messuista, koska niitä järjestetään paljon, ja niihin on helppo tulla.
Messu on ehtoollisjumalanpalvelus. Janakkalan seurakunnassa on messuja joka sunnuntai-aamu, ja lisäksi sämpylämessu kerran kuussa torstaisin. Keväällä käynnistyvät myös iltakirkot sunnuntai-iltaisin, kerran kuussa. Klo 10 ja klo 13 pidettävät messut Turengin ja Tervakosken kirkoissa ovat ns. perusmessuja, joissa on perinteistä musiikkia uruilla soitettuna, ja lisäksi rikas liturgia. Sämpylämessut ja iltakirkot edustavat eri tyyliä. Urkujen sijaan käytetään bändisoittimia ja liturgia on kevyempi. Kannattaa käydä tutustumassa mahdollisimman monipuolisesti erilaisiin messuihin!

8. Valinnainen

Mikä tahansa seurakunnan tilaisuus käy tähän!

9. Oman ryhmän tapaaminen

31.3.2020 klo 17.30 - 19.00. Tervakosken seurakuntatalolla, yläkerran kerhohuoneessa. Sisäänkäynti rakennuksen takana.

10. Oman ryhmän tapaaminen

Tämä ryhmän viimeinen tapaaminen on samalla myös vanhempainilta!!! Toivomme, että jokaisesta perheestä pääsee joku paikalle. Mikäli huoltajat ovat estyneitä, lähettäkää vanhempainiltaan isovanhempi, isosisarus, kummi tai joku läheinen aikuinen. Jokaisen nuoren kanssa paikalle saa tulla vain yksi huoltaja, jotta noudatamme 50 hengen kokoontumisrajoitusta.

Kokoonnumme 2.6.2020 klo 17.30-19.00 Turengin seurakuntakeskuksessa.

Leiri Högsårassa

11-18.6.

Konfirmaatio

Pyhän Laurin kirkossa lauantaina 4.7. kolmessa osassa: klo 12, 13, 14.

Yhteystiedot

Jos sinulla tulee mitä tahansa kysyttävää ripariimme liittyen, ota rohkeasti yhteyttä!

Ryhmän vastuuohjaaja on pappi Petra Niemi. Petran tavoittaa sähköpostiosoitteesta: petra.niemi@evl.fi ja puhelimella numerosta 044-7656961.

Ryhmän muut ohjaajat ovat vs. nuorisotyönohjaaja Tytti Koivisto, ja diakoniatyöntekijä Lotta Törmänen.