Janakkalan barokki

Soittajia barokkikonsertissa Pyhän Laurin kirkossa
Janakkalan Pyhän Laurin kirkko

Kesäkuussa peruuntuneen barokkiviikonlopun sijaan järjestetään tapahtuma Pyhän Laurin kirkon 500-vuotispäivänä 19.9.2020.

”Kirkon vihkimisen 500-vuotispäivä on hieno tilaisuus erityislaatuiselle juhlakonsertille”, sanoo tapahtuman taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen. ”Ohjelmassa on paitsi yhtye- myös urkumusiikkia, teemalla Bach ja fuugan taide. Kirkon suuret, saksalaista barokkityyliä edustavat urut ovat Suomessa ainutlaatuiset, ja festivaali on aina rakentunut niiden ympärille.”

Juhlakonsertin jälkeen ”minifestivaali” jatkuu vielä klo 20 tunnelmallisella kamarimusiikkikonsertilla Keltaisella talolla kynttilöiden loisteessa.

Syyskuun tapahtuman järjestämisessä yleisön ja esiintyjien turvallisuus on etusijalla: järjestelyissä otetaan tarkasti huomioon viranomaisten antamat määräykset. Festivaaliorganisaatio seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä ja sopeuttaa järjestelyt syksyn tilanteen mukaan. Lipunmyynti tapahtumaan aloitetaan 1. elokuuta.

Janakkalan Barokin tuottaa Helsingin Barokkiorkesteri yhteistyössä Janakkalan kunnan ja Janakkalan seurakunnan kanssa.

Janakkalan Barokki