Konsertti: Jazzahtavaa joulua

Konsertti: Jazzahtavaa joulua Turengin kirkko ja seurakuntakeskus

Joulun sanomaa ja syvän etelän gospelia jazzrytmein.

Konsertissa esiintyy The Hämpton DixieBand: Jussi Harju, sousafoni, Jukka Pitkänen, trumpetti ja Petri Keinonen, perkussiot, kitara, banjo, huuliharppu ja laulu

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Konsertin ohjelmistossa on joululauluja, sprituaaleja ja gospelia bändin tyyliin ja soundiin sovitettuina. Joulun sanoma on edelleen elinvoimainen. Vanhempiensa huolenpidosta riippuvainen Jeesus-lapsi härkien seimessä kertoo yhtä aikaa Jumalan ylitsevuotavasta rakkaudesta ja ihmisten tarvitsevuudesta. Tunnevoimainen juurimusiikki puolestaan pyrkii ytimeen musiikin kielellä.

Hämeenlinnassa perustetun trion soundin tekevät vaskipuhaltimet, perkussiot, kitara, banjo, huuliharppu ja laulu. Bändin jäsenet ovat monissa musiikillisissa liemissä keitettyjä konkareita. Kokemusta löytyy kansanmusiikista, jazzista, marssimusiikista, rockista ja klassisesta sekä näiden erilaisista yhdistelmistä. Muun muassa Puistobluesin vakioesiintyjä on noteerattu raikkaana ja heittäytyvänä yhtyeenä.

Sibelius-opiston lehtorinakin tuttu hämeenlinnanlainen muusikko Jukka Pitkänen soittaa trumpettia. Jukkaa on kuultu myös mm. Hämeenlinnan kaupungin orkesterissa, Salsamaniassa ja Riku Niemi Orchestrassa.

Sousafonisti Jussi Harju on valittu useasti Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksissä vuoden jazz-tuubistiksi. Panssarisoittokunnan ja myöhemmin Lapin sotilassoittokunnan tuubistin aikaisempia bändejä ovat olleet mm. Storyville Brass Band, Riverside Rascals ja Spirit of New Orleans.

Trion laulusolisti, hämeenlinnalainen muusikko Petri Keinonen, vastaa muista instrumenteista. Petrin yli 30-vuotiseen muusikon uraan mahtuu kansanmusiikkia, bluesia, teatterimusiikkia ja omaa tuotantoa.

Atte Leskisen kuvassa The Hämpton DixieBand Viime kesänä Järvenpään Puistobluesissa.

Kauneimmat joululaulut Turengissa

Tervetuloa laulamaan Turengin kirkkoon!

Löyttymäen seudun vpk:n talo

Kauneimmat joululaulut Jokimaalla

Tervetuloa laulamaan Jokimaalle!

Kauneimmat joululaulut ja joulun tekstit monin kielin

Tämän illan kauneimmissa joululauluissa on kansainvälistä tunnelmaa, kun ohjelmassa on joululauluja ja joulun tekstejä monella eri kielellä.