Äidit ja tyttäret -konsertti

Äidit ja tyttäret -konsertti Turengin kirkko ja seurakuntakeskus

30 vuotta sitten viulisti Kaisa Kallinen ja viulisti Kaisa Porra-Hänninen konsertoivat yhdessä Tervakosken kirkossa. Nyt Turengin kirkossa musisoimassa ovat myös tyttäret Amanda Luolajan-Mikkola, joka soittaa huilua ja Helmi Hänninen, joka soittaa harmonikkaa ja pianoa sekä laulaa.

Ohjelmassa on Telemann, Leclair, Linjama, Satie sekä elokuvasävelmiä.

Konserttiin on vapaa pääsy ja siellä on kakkukahvitarjoilu. Vapaaehtoinen kahviraha kerätään lähetystyölle Suomen Lähetysseuran kautta Bolivian lasten koulutuksen hyväksi.

Konsertin järjestävät Maija Kallinen ja Janakkalan seurakunta.
–Olen kutonut mattoja ja pöytäliinoja ym. mm. lähetystyön myyjäisiin. Annoin maton myös tyttäremme Kaisan koulu- ja opistokaveri Kaisa Porra-Hänniselle, joka puolestaan lupasi lahjoittaa lähetystyölle osaamistaan viululla. Koska Kaisat ovat ennenkin soittaneet yhdessä, saimme idean pyytää mukaan tyttäremme Kaisan sekä kummankin Kaisan rippikouluikäiset tyttäret, juuri 80 vuotta täyttänyt, työuransa varrella Janakkalan seurakunnassa työskennellyt ja seurakunta-aktiivi Maija Kallinen kertoo Äidit ja tyttäret –konsertin taustasta.

Kaisa Kallinen on toiminut Radion sinfoniaorkesterin 2. viulun varaäänenjohtajana vuodesta 2001 lähtien. Päätyönsä ohella hän on aktiivinen kamarimuusikko. Kallinen oli perustamassa Zagros Ensembleä vuonna 1993 ja on myös Zagros-kvartetin jäsen. Kallinen opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Paavo Pohjolan ja Tel Avivissa Chaim Taubin johdolla ja valmistui 1998 (MuMa). Vuosina 2014-2017 hän keskittyi barokkiopintoihin Kreeta-Maria Kentalan ja Peter Spisskyn johdolla ammattikorkeakoulu Noviassa Pietarsaaressa. Valmistuttuaan hän on konsertoinut aktiivisesti barokkiviulistina.

Kaisan tytär Amanda Luolajan-Mikkola on 8. luokalla Meilahden yläasteen kuvataideluokalla. Amanda on opiskellut huilunsoittoa Keski-Helsingin musiikkiopistossa vuodesta 2011 Heli Talvitien johdolla ja suorittanut perustaso 3 -tutkinnon keväällä 2018. Amanda on Taikahuilut-ryhmän jäsen.

Viulisti Kaisa Porra-Hänninen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on soittanut pääosan työurastaan Kansallisoopperan orkesterissa. Lisäksi hän on vieraillut Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfonietassa sekä Sinfonia Lahdessa. Kaisa harrastaa barokkiviulun soittoa.

Kaisan tytär Helmi Hänninen on Kruununhaan yläasteen-koulussa 8. luokalla musiikkilinjalla. Hän harrastaa laulua Arabian Pop&Jazz opistolla, soittaa harmonikkaa Petri Ikkelän johdolla, ja soittaa myös pianoa ja ukulelea. Helmi on ollut Suomen Kansallisoopperan lapsikuorossa viisi vuotta, ja Helsingin kaupunginteatterissa hänellä on ollut rooli Myrskyluodon Maija -musikaalissa. Hän harrastaa myös ilma-akrobatiaa.

Turengin kirkko ja seurakuntakeskus

Kirkkokuoron harjoituksia ei tänään

Tervetuloa mukaan myös uudet laulajat!

Kamarikuoro

Harjoitukset torstaisin

Turengin kirkko ja seurakuntakeskus

Kirkkokuoron harjoitukset

Tervetuloa mukaan myös uudet laulajat!