Minun kirkkoni - min kyrka

Seurakuntavaalit Janakkalassa

Janakkalan seurakunnan kirkkovaltuustoon pyrkii 51 ehdokasta viideltä valitsijayhdistyksen listalta. Valitsijayhdistykset ovat Janakkalan Kokoomusväki, Kirkkodemarit, Kirkko keskellä kylää, Peruskristityt sekä Seurakuntaväki. Ehdokkaita on merkittävästi vähemmän kuin  edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten, jolloin ehdokkaita oli 71.

Henkilöiden vaihtuvuus tulee vaalien myötä olemaan joka tapauksessa suuri, sillä nykyisistä 27 kirkkovaltuutetusta ehdolla on vain 12 ja nykyisistä kirkkoneuvoston jäsenistä kaksi. Vaalien nuorimmat ehdokkaat ovat molemmat 18-vuotiaita ja vanhin 79-vuotias. Ehdokkaiden keski-ikä on 53 vuotta. Ehdokkaiden sukupuolet jakautuvat varsin tasaisesti, sillä naisia on 26 ja miehiä 25.

Voit tutustua ehdokkaisiin täällä

Vaalien tulokset päivitetään sunnuntaina 18.11.2018 tänne. Tulos vahvistetaan maanantaina 19.11. klo 17 alkavassa vaalilautakunnan kokouksessa.

Kotiäänestys

Äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on rajoittunut, voi äänestää kotona. Tästä hänen tai hänen valitsemansa henkilön on ilmoitettava Janakkalan seurakunnan vaalilautakunnalle kirjallisesti tai puhelimitse seurakuntatoimistoon viimeistään 2.11.2018 ennen kello 16.00. Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja.

Kotiäänestykseen ilmoittautumislomakkeita on saatavana seurakuntatoimistosta ja vaalien verkkosivuilta.Kotiäänestys tapahtuu ennakkoäänestysaikana. Kotiäänestykseen ilmoittautuneelle ilmoitetaan puhelimitse maanantaina 5.11. kahden tunnin tarkkuudella se ajankohta, jolloin vaalitoimitsijat saapuvat toimittamaan äänestyksen.

Kotiäänestyksessä pitää olla läsnä äänestäjän valitsema tai hyväksymä 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka ei voi olla seurakuntavaalien ehdokas tai hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Jos äänestäjällä ei ole mahdollisuutta tai hän ei itse halua valita läsnä olevaa henkilöä, toimii vaalilautakunnan osoittama henkilö siinä tehtävässä.

Yhteystiedot mm. kotiäänestystä varten:
Janakkalan seurakunta,
seurakuntatoimisto
Juttilantie 2, 14200 Turenki
janakkalan.seurakunta@evl.fi
avoinna ma-pe klo 9-15,
lisäksi pe 2.11. klo 9-16

Tervetuloa äänestämään!

Ennakkoäänestys 6.11.-10.11.2018

• ti 6.11. - la 10.11 klo 9-18
    Turengin seurakuntakeskuksen seurakuntatoimistossa, Juttilantie 2

• ti 6.11. klo 9-12 Tervakosken seurakuntakeskuksessa, Kirkkotie 1

• ke 7.11. klo 9-11 Turengin yhteiskoulussa, Lukiotie 1

• ke 7.11. klo 12.15-14.15 Tervakosken yhteiskoulussa, Heimolantie 2

• to 8.11. klo 17-19 Tervakosken seurakuntakeskuksessa, Kirkkotie 1

Äänestäjien on hyvä huomioida, että näiden paikkojen ja ajankohtien lisäksi ennakkoon voi äänestää minkä tahansa seurakunnan järjestämässä ennakkoäänestyksessä esimerkiksi ostoskeskuksissa tai oman työpaikan läheisyydessä.

Äänestys vaalipäivänä sunnuntaina 18.11.2018

• klo 11-20 Tarinmaan seurakuntatalossa, Hakoistentie 340.

Klo 10 alkavaan messuun Pyhän Laurin kirkossa on maksuton kirkkokuljetus. Messun jälkeen on mahdollisuus käydä äänestämässä.

Kuljetuksen aikataulu: lähtö Turengin linja-autoasemalta klo 9, Kiipula, Leppäkoski klo 9.15, Tervakosken linja-autoasema klo 9.30, Kirkkotie, 130-tie, Hakoistentie, Pyhän Laurin kirkko klo 9.50. Paluu äänestyksen jälkeen, reitti toisinpäin.

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

#minunkirkkoni