Uskottu, toivottu, rakastettu
Seurakuntavaalit, Suomen ev. lut. kirkko

Seurakuntavaalit Janakkalan seurakunnassa

Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä Janakkalan seurakunnasta yhteisö, joka toimii ja näkyy myös sinun mielestäsi tärkeissä asioissa.

Seurakuntavaaleissa 20.11.2022 valitaan seurakuntaamme uudet luottamushenkilöt. He päättävät mm. siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja mihin seurakunnan rahoja käytetään.

Sinustako luottamushenkilö? Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt! Lue lisää ehdokkuudesta täältä.

Valitsijayhdistykset

Vaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmät ja niiden yhteyshenkilöt ovat:

Janakkalan Kokoomusväki: Riitta Lindell, riitta.lindell@pp1.inet.fi, 040 8222015 ja Tero Kupiainen, ruiskumestari71@gmail.com, 0400 868 035

Kirkkodemarit: Anne Heikkinen, nnheikkinen@gmail.com, 0500 777 438

Kirkko keskellä kylää: Veijo Elo, veijo.elo@gmail.com, 040 868 4281

Seurakuntaväki: Seija Puusaari, seija.puusaari@gmail.com, 040 759 5669

Voit myös perustaa oman listan keräämällä vähintään 10 oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä valitsijayhdistykseksi. Jos olet kiinnostunut oman valitsijayhdistyksen perustamisesta, ota yhteyttä Maria Penttiseen. Yhteystiedot löydät sivun alaosasta.  Ehdokasasettelu päättyy 15.9. klo 16, jolloin valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat pitää viimeistään toimittaa Janakkalan seurakunnan seurakuntatoimistoon.

#seurakuntavaalit

Voit seurata vaaleja somessa #seurakuntavaalit-tunnisteella. Tervetuloa keskustelemaan!

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa ympäri Suomen. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

viestintäasiantuntija
tiedotus.janakkalanseurakunta@evl.fi

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä