Perennat eli monivuotiset kukat

Haudan koosta riippuen 2-3 kappaletta.

Kukat valitsee seurakuntapuutarhuri haudan kasvuolosuhteiden perusteella. Perennahoidon alkaessa kukat istutetaan touko-kesäkuussa. Perenna uusitaan tarvittaessa ja hoitosopimuksen päätyttyä perennat poistetaan ja penkki siistitään.

Haudalle ei voi missään vaiheessa vuotta istuttaa omia kukkia, jotta perennojen juuristo säilyy ehjänä ja elinvoimaisena. Jos haudalle halutaan tuoda syksyllä esim. kanervia, ne tulee asettaa maan pinnalle omassa astiassa.

Kukkien hoito

kastelu, perennapenkin siistinä pitäminen ja maanparannus, kuolleiden kasvinosien poistaminen, juurakon hoitaminen tarvittaessa sekä kalkitus ja lannoitus tarvittaessa.

Omaisten haudalle tuomat leikkokukat poistetaan niiden kuihduttua, hoitokierrosten yhteydessä.

Haudan pinnan hoito

kevät- ja syyssiivous (lehdet, risut, havut, vanhat hautakynttilät yms.), nurmikon lannoitus ja leikkaus, kivien ja kukkapesän ympäriltä trimmerillä siistiminen tai hiekkapinnan puhtaanapito eli irtoroskien ja rikkaruohojen poistaminen hiekkapinnasta sekä hiekan kuviointi.

Seurakunnan hoidossa olevilla reunakivellisillä haudoilla hiekkapinnan uusiminen ei kuulu hoito-sopimukseen.

Hiekkahaudan pinnan peruskunnostus

Hiekkahautaa ensimmäistä kertaa hoitoon otettaessa, tai jos hauta on ollut kauemmin kuin vuoden ilman seurakunnan hoitoa, peritään peruskunnostusmaksu, joka on 50 euroa/hautapaikka.

takaisin Haudanhoitomaksut -sivulle