Hei Rantalahti 1 – rippileiriläinen ja kotiväki!

 

1.6. voimaan astuvien Suomen hallituksen uusien linjauksien myötä voimme ilolla ilmoittaa, että järjestämme kesän rippileirit ja päiväkoulun alkuperäisten aikataulujen mukaisesti.

Leireille laaditaan turvallisuus- ja hygieniaohjeet, joita kaikkien osallistujien pitää noudattaa huolellisesti.

Jos leirille osallistuminen ei tässä tilanteessa tunnu hyvältä ajatukselta, ilmoittakaa asiasta 18.5 mennessä pastori Petra Niemelle (puh. 044 7656 961, petra.niemi@evl.fi). Ensisijaisena vaihtoehtona on päivärippikoulu Tarinmaan koululla 16.–23.7. (konfirmaatio 26.7.)

Kokoontumisrajoitusten vuoksi kirkkoon voidaan ottaa korkeintaan 50 henkilöä kerrallaan. Konfirmaatiot hoidetaan siten, että jokainen rippiryhmä jaetaan kolmeen osaan, ja näille kullekin järjestetään samana päivänä oma, noin 30–45 minuuttia kestävä konfirmaatiomessu. Vieraiden määrää rajoitetaan niin, että jokainen nuori voi kutsua yhteensä kolme vierasta, joista yksi tulee alttarille siunaamaan omaa nuortaan.

Konfirmaatiokuva otetaan etukäteen, konfirmaatioharjoituksen yhteydessä. Näin koko ryhmä saadaan samaan kuvaan. RL 1 -leirin konfirmaatioharjoitus käydään pitämässä leiriltä käsin kirkossa pe 12.6.

Konfirmaatioiden uusi aikataulu:

Rantalahti I: 14.6.2020 klo 12, 13 ja 14

Päivärippikoulu: 26.7.2020 klo 12 ja klo 13

Vanhempainilta pidetään Tervakosken seurakuntakeskuksella tiistaina 2.6 klo 18–19.

Osallistuminen on hyvin suotavaa, koska illan aikana käydään läpi leiriin liittyvät käytännön asiat mm. varustelista ja koronan sanelemat turvallisuus- ja hygienia-asiat. Perheestä voi osallistua iltaan max 2 henkilöä! Nuori ja toinen vanhemmista / huoltajista. Nuorella pitää olla passi mukana ja täytettynä.

Tulkaa pääovesta sisään ja siitä nuoret ja vanhemmat ohjataan eri tiloihin. Tämä sen takia, että mikäli kaikki osallistuu, ylittyy tuo 50 henkilön kokoontumisraja.

Konfirmaatio tapahtuu kolmessa ryhmässä aakkosjärjestyksen mukaan; 8 + 9 + 9. Tarkennetaan tätä vanhempainillassa.

Ensi viikolla, tiistaina 12.5 lähtee kirjeposti kotiin. Siinä on mukana mm. lasku, erityisruokavaliolomake sekä rippikoululeirin turvallisuusohjeet. Erityisruokavaliolomake palautetaan vanhempainillassa. Vanhempainillassa jaetaan leirin varustelista sekä tiedot tarkemmista hygieniaohjeista, joihin kaikki sitoutuvat. Vanhempainillassa jaetaan infoa siitä, miten korona vaikuttaa leiri-ohjelmaan ja olemiseen leirikeskuksessa.

Koska korona-tilanne elää, niin tässä tämänhetkinen tieto. Asiat voivat vielä ennen leiriä muuttua. Pidämme teidät ajan tasalla muutoksista. Seuraa siis sähköpostia aktiivisesti, kiitos!

Edelleen odotamme valokuvaa nuoren passista. Vain muutama on hoitanut asian kuntoon…

Merkinnät pitää hoitaa kuntoon edellisen sähköpostin liitteenä olevien ohjeiden mukaan.

Turvallista kevättä ja tapaamisiin 2.6!

 

Taija Kivistö ja Tiina Alakoski

----------------------------------------------------------

 

 

Aurinkoinen tervehdys seurakunnasta!

Hyvä Rantalahti 1 -rippikoululainen ja kotiväki! Toivottavasti olette hyvin olemassa ja terveenä! Tästä kirjeestä käy ilmi rippikoulumme kevään ja kesän ohjelma ja jopa syksyn ohjelma. Meillä on nyt suunnitelma valmiina, että miten rippikoulun kanssa edetään. Lue tämä kirje huolella ja pistä päivämäärät kalenteriin ylös.

Ykköstoiveemme ja tavoitteemme on, että valtiovalta purkaa rajoituksia ja korona-tilanne rauhoittuu niin, että pääsemme pitämään leiriä Rantalahteen alkuperäisen suunnitelman mukaan. Tähän saamme varmistuksen toukokuun alussa.

Perumme tapaamisen keskiviikkona 6.5 klo 17.30. Mikäli leiri voidaan toteuttaa suunnitellusti, niin kutsumme kaikki pikaisella aikataululla koolle ennen leiriä.

Varasuunnitelma kesän rippikoululeirille:

Piispainkokous päätti kokouksessaan 15.4., että jos poikkeusolot jatkuvat kesällä 2020, rippikoulujen lähiopetusta siirretään myöhempään ajankohtaan. Rippikouluun tulee siis sisältyä kaikissa vaihtoehdoissa leirimuotoinen tai päivärippikouluna toteutettava intensiivijakso poikkeusolojen jälkeen.

Janakkalan seurakunnan rippikoulujärjestelyissä seurataan valtiovallan ohjeistuksia. Jos vielä 2 viikkoa ennen rippikoulun suunniteltua alkua kokoontumisrajoitukset ovat voimassa ja estävät rippikoulun pitämisen alkuperäisen suunnitelman mukaisena, siirrytään kyseisen ryhmän kohdalla varasuunnitelmaan.

Varasuunnitelman mukaan järjestetään ryhmälle 5 päivää etäopetusta kesällä, ja lisäksi lyhyempi leirijakso ja konfirmaatio syksyllä. Etäopetuksessa käytetään Classroom ja Meet -sovelluksia.

Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmämme etäopetus tapahtuu 8.-12.6. klo 9-15. Käytännön asioihin tämän opetuksen suhteen palataan vielä viikolla 22 ja 23. Materiaali etäopetusta varten lähetään postitse.

Leirijakso pidetään Rantalahden leirikeskuksessa 9.-11.10 (syysloman ensimmäinen viikonloppu). Leirijakso on kaikille pakollinen ja osa rippikoulua. Leiristä tulee aikanaan tarkempaa infoa ja leirikirje.

Konfirmaatio pidetään lauantaina 17.10 klo 10. Nuoret kokoontuvat kirkkoon klo 9.

Rippikoulupassi

Rippikoulupassi tulee täyttää sovitusti seuraavilla ohjeilla;

  1. Ota valokuva passista ja lähetä se Taijalle p. 044-7656 985 tai Tiinalle p. 044-7656 971
  2. Puuttuvan messumerkinnän voit korvata katsomalla Janakkalan seurakunnan jumalanpalveluksen YouTubesta. Vastaa seuraaviin kysymyksiin ja lähetä vastaukset oman ryhmäsi vetäjälle (Taija tai Tiina), taija.kivisto@evl.fi tai tiina.alakoski@evl.fi

•Mikä oli päivän aihe?

•Mikä oli päivän liturginen väri?

•Mikä oli mielestäsi kivoin virsi?

•Mitä ajatuksia saarna sinussa herätti? (vastaukseksi ei riitä ”ei mitään” tai ”ihan kiva”)

•Puuttuvan Kauneimmat Joululaulut –tilaisuuden ja vapaavalintaisen seurakunnan tilaisuuden voit halutessasi korvata samalla tavoin kuin messumerkinnän. Voit myös sen sijaan katsoa 2 Janakkalan seurakunnan aamurukousta (streamataan YouTubeen kirkosta keskiviikkoaamuisin) tai iltahartautta (Instagramlive arki-iltaisin: nuorisotyönohjaajatytti). Vastaa seuraaviin kysymyksiin ja lähetä vastaukset oman ryhmäsi vetäjälle (Taija tai Tiina), taija.kivisto@evl.fi tai tiina.alakoski@evl.fi

•Minä päivänä katsoit hartauden?

•Mikä oli hartauden aihe?

•Minkälaisia ajatuksia hartaus herätti? (vastaukseksi ei riitä ”ei mitään” tai ”ihan kiva”)

  1. Passin kohdista nro 9 ja 10 jäävät tällä erää tyhjiksi

Edessä on siis erilainen rippikoulu kaikkineen. Yhdessä tästä selvitään! Tavoitteeseen päästään vaikka se tapahtuukin vähän eritavalla kuin alun perin suunniteltiin.

Tärkeätä on, että kevään aikana aktiivisesti seuraat sähköpostia ja toimit annettujen ohjeiden mukaan.

Olemme täällä Sinua varten! Olkaa yhteydessä kun kysyttävää ilmenee!

Sisua ja siunausta!

Ystävällisesti;

Taija Kivistö & Tiina Alakoski
Rantalahti 1 leirin vetäjät

                                                                             

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

On jo tovi kulunut edellisestä kirjeestä ja tapaamisesta. On siis aika aktivoitua! Tämän kirjeen teille kirjoittaa Taija, seurakunnan aikuis-ja lähetystyön sihteeri ja leirinne yksi vetäjä.

 

Kevään aikana kokoonnumme seuraavasti;

 

  • Keskiviikkona 18.3 klo 17.30–19 Pyhän Laurin kirkko. Illan aikana tutustutaan omaan kotikirkkoon. Muista ottaa rippikoulupassi mukaan!

 

  • Keskiviikkona 6.5 klo 17.30–19 pidetään vanhempainilta Turengin seurakuntakeskuksella. Tähän iltaan on hyvä, että nuori tulee yhdessä vanhemman/vanhempien kanssa. Vanhempainillassa on myös rippikoulupassin palautus. Huolehdi kaikki merkinnät kuntoon! On erittäin tärkeätä olla paikalla. Illan aikana työntekijät ja isoset esittäytyvät, jaetaan infoa kesän leiristä, konfirmaatiosta, turvallisuusohjeista ja täytetään erityisruokavalio-lomake. Kahvitarjoilu! Tervetuloa!

 

Ohessa on liitteenä kevään Yhteisvastuu – keräyksen mainos. Mikäli passista puuttuu merkintä kohdasta 3 Kauneimmat joululaulut tai kohdat 7 ja 8 Valinnainen, niin osallistu konserttiin ja saat sieltä merkinnän :)

 

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos tulee jotain kysyttävää!

Aurinkoista kevään odotusta ja iloisiin tapaamisiin!

Taija               &        Tiina  

Taija Kivistö                                           Tiina Alakoski

Lähetyssihteeri                                     Perhetyönohjaaja

p. 044 – 7656 985                               p. 044 – 7656 971

taija.kivisto(at)evl.fi                            tiina.alakoski(at)evl.fi

-----------------------------------------------------------------------------------

Rantalahti 1                                                                                            

Tervetuloa Rantalahti 1 -riparille!!!

Olet lämpimästi tervetullut aloittamaan yhteistä rippikoulutaivaltamme.

Ohjaajina rippikoulussasi toimivat perhetyönohjaaja Tiina Alakoski sekä lähetys-ja aikuistyönsihteeri Taija Kivistö, joka liittyy ryhmäämme tammikuussa 2020. Kesällä joukkoomme liittyvät myös isoset sekä kesätyöntekijä.

Rippikoulumme alkaa jo syksyllä ja kestää yli talven. Siihen sisältyy passiin merkittyjä tapahtumia ja muita yhteisiä sovittuja tapaamisia. On tärkeää, että olet kaikessa mukana. Jos et pääse osallistumaan johonkin sovittuun tilaisuuteen, ilmoita siitä joko soittamalla, sähköpostilla tai tekstiviestillä Tiinalle.

Kesän leirijakso on 6.-13.6.2020 Rantalahden leirikeskuksessa ja konfirmaatio Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa 14.6.2020 klo 10.00.

Olet saanut jo rippikoulupassin ja voit ryhtyä sitä täyttämään. Mikäli passi hukkuu, saat uuden passin.

Muutama ohjeistus messuun osallistumisesta; kirkkoon tultaessa pojat ottaa lakin pois päästä. Kännykät suljetaan, sillä et tarvitse puhelinta messun aikana. Ota ovelta virsikirja mukaan, sillä voit seurata sieltä messunkulkua. Etupenkit on varattu rippikoululaisille ja vain siellä istumalla saat merkinnän passiin.

Rippikouluryhmämme kokoontuu ensimmäisen kerran 28.11. klo 18-19.00 Tervakosken seurakuntakeskuksen kerhohuoneessa, Kirkkotie 1 (kulku kerhotilaan on yläpihan kautta). Saat diakoniatehtävän, ohjeet  sen tekemiseen ja muutakin infoa. On tärkeää, että olet paikalla. Jos et pääse, muista ilmoittaa.

Toinen tapaaminen (kaikille yhteinen)on Riparimessu su 26.1.2020 klo 10.00 Pyhän Laurin kirkossa. Saavuthan paikalle jo klo 9.45. Silloin on myös diakoniatehtävän palautus.

Tammikuussa saat infoa kevään yhteisistä kokoontumisista!!

Viestintää hoidamme lähettämällä tietoa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kuittaa aina saamasi sähköposti viestillä, jotta tiedämme sinun vastaanottaneen sen.

Tietoa oman ryhmän kokoontumisista ja mahdollisista muutoksista löydät myös kotisivuiltamme: www.janakkalanseurakunta.fi/ripariryhmat. Sieltä löydät myös tämän tiedotteen sekä tulevat.

Mikäli sinulla tai vanhemmillasi on rippikouluun liittyviä kysymyksiä, niin olkaa yhteydessä allekirjoittaneeseen. Minulle voi soittaa, tekstata tai lähettää sähköpostia. Voimme myös tavata henkilökohtaisesti.

Myös rippikoulupastori Petra Niemi vastaa kysymyksiin.

NÄYTÄTHÄN TÄMÄN MYÖS VANHEMMILLESI/HUOLTAJILLESI!

Tapaamista odotellen!

 

Tiina Alakoski
perhetyönohjaaja
puh. 044 7656971                      
tiina.alakoski@evl.fi