Luontoripari

Leirikirje

Luonto kutsuu!

Hei Luontoriparilainen! Meidän porukka lähtee kesällä Evolle. Luvassa upeaa luontoa, yhdessä tekemistä, hauskanpitoa, uuden oppimista, ja tietenkin elämää suurempien kysymysten edessä hiljentymistä.

Yhteystiedot

Jos sinulla tulee mitä tahansa kysyttävää ripariimme liittyen, ota rohkeasti yhteyttä!

Ryhmän vastuuohjaaja on pappi Petra Ryynänen. Petran tavoittaa sähköpostiosoitteesta: petra.ryynanen@evl.fi ja puhelimella numerosta 044-7656961.

Ryhmän muut ohjaajat ovat diakoniatyöntekijä Lotta Törmänen ja perhetyönohjaaja Tiina Alakoski.

Aikataulu

Rippikouluun kuuluu talven ja kevään mittaan yhteensä kymmenen rippikoulukäyntiä. Näistä käynneistä sinun tulee ottaa merkinnät rippikoulupassiin, jonka sait postitse syyskuussa. Jos olet hukannut passisi, laita  viestiä, niin saat uuden. Jokainen passin kohta tulee olla suoritettu tai asianmukaisesti korvattu, että pääsee mukaan leirille. Jos et millään pääse johonkin tapaamiseen, laita Petralle viestiä, niin katsotaan sinulle sopiva tapa korvata käynti.

Ennakkotapaamiset

Ryhmän kanssa:

• 9.12.2020 klo 18-19 Tervakosken seurakuntatalo (Ryhmän oma tapaaminen 1/3)  Joulukuun tapaaminen siirretty koronarajoitusten vuoksi tammikuulle. Uusi aika on 14.1.2021 klo 18-19. Paikka sama, eli Tervakosken seurakuntatalo. Tapaamme kolmessa ryhmässä. Tieto ryhmäjaosta ja kokoontumistiloista on lähetetty sähköpostilla 6.1.

• 17.1.2021 klo 17.00-19.00 Pyhän Laurin kirkko Suklaamessu (= sämpylämessu)   Striimataan Facebookissa 17.1, ja siirretään sieltä seurakunnan YouTube-tilille. Luontoriparilaiset katsovat striimin, ja vastaavat siihen liittyviin kysymyksiin. Kysymysten vastaukset tulee lähettää Petralle sähköpostilla (petra.ryynanen@evl.fi). (Jos olet jo katsonut joulukuun suklaajumiksen, tätä ei tarvita) Kysymykset:

• 1. Jumalanpalveluksen nimi ja lähetysaika

• 2. Mikä oli päivän aihe?

• 3. Keksi yksi kysymys liittyen päivän Raamatuntekstiin tai saarnaan

• 4. Mikä oli mieluisin laulu? Miksi?

• 5. Palautetta tilaisuuden pitäjille

• 17.1.2021 klo 18.00-19.00 Tarinmaan seurakuntatalo (Suklaamessun nuorten jatkot)    Peruttu, korona-rajoitusten vuoksi. Tämän korvaamisesta tulee myöhemmin tarkempaa tietoa

• 31.1.2021 klo 10.00-11.00 Pyhän Laurin kirkko (Riparimessu)  Striimataan. Suoritusmerkinnän saamiseksi tulee katsoa striimi, vastata yllä oleviin messukysymyksiin ja lähettää vastauksen sähköpostilla Petralle.

• 31.1.2021 klo 11.30-12.15 Pyhän Laurin kirkko (Yhteisvastuuinfo)  Peruttu, korona-rajoitusten vuoksi. Tämän korvaamisesta tulee myöhemmin tarkempaa tietoa.

• 17.3.2021 klo 17-18. Pyhän Laurin kirkko (Ryhmän oma tapaaminen 2/3)

• 26.5.2021 klo 18-19.30 Turengin seurakuntatalo (Ryhmän oma tapaaminen 3/3 ja vanhempainilta)

Itsenäiset käynnit:

• Kauneimmat Joululaulut –tilaisuus suoritetaan etänä, 14.1. mennessä. Se tehdään katsomalla striimattu konsertti ja vastaamalla alla oleviin kysymyksiin. Kysymysten vastaukset lähetetään sähköpostilla Petralle.
    Konserttivaihtoehtoja on kolme:
    1. Adventus Domini-joulukonsertti, 3.12.klo 18.30.
    2. Kauneimmat joululaulut-tilaisuus Suomen Lähetysseuran youtube-kanavalla:
    3. Puisto Liven jouluinen videokonsertti
    Näistä kolmesta erityisesti suosittelen tuota viimeistä. Se on nuorille tehty taltiointi, ja tosi hauska.
    Kysymykset:
    1. Minkä konsertin katsoit?
    2. Kuka/ ketkä konsertissa esiintyivät? (jos pääesiintyjiä oli useita, mainitse vähintään 3)
    3. Mikä oli konsertin kivoin kappale?
    4. Minkälainen se oli? (kuvaile kappaletta ja/ tai sen toteutusta vähintään kolmella sanalla)
    5. Mikä on lempijoululaulusi?

• Messu (Tämän voi myös suorittaa katsomalla Janakkalan seurakunnan jumalanpalvelusstriimin, ja vastaamalla kysymyksiin)

• Vapaavalintainen tilaisuus (tämän voi myös suorittaa etänä, katsomalla minkä tahansa Janakkalan seurakunnan tilaisuuden You Tubesta, tai esimerkiksi kuuntelemalla nuorten Podcastin, ja vastaamalla kysymyksiin.)

• 1. Minkä tilaisuuden katsoit/ kuuntelit? (tallenteen aika, paikka ja nimi)

• 2. Kuka / ketkä pitivät tilaisuuden?

• 3. Mikä oli tilaisuuden aiheena?

• 4. Keksi yksi kysymys päivän aiheeseen/ Raamatun tekstiin/ hartauteen liittyen?

• 5. Mikä oli tilaisuudessa parasta?

• 6. Kuinka kehittäisit tilaisuutta edelleen?

Leiri Evolla 7-14.6.2021

Leirille lähdetään 7.6. aamupäivällä, ja palataan 14.6. iltapäivällä. Bussi kulkee Tervakosken ja Turengin kautta.

Konfirmaatioharjoitus 17.6.2021 klo 18 Pyhän Laurin kirkko

Mikäli korona-tilanteen vuoksi ryhmä joudutaan konfirmoimaan useammassa osassa, konfirmaatiokuva otetaan harjoituksen yhteydessä.

Konfirmaatio 20.6.2021 klo 10.00 Pyhän Laurin kirkko

Konfirmaatiokuvaus ennen messua, klo 9.00. Mikäli korona-tilanteen vuoksi kirkon konfirmaation vierasmäärää joudutaan merkittävästi rajoittamaan, ryhmä jaetaan pienempiin osiin.  Tässä tapauksessa osa nuorista konfirmoidaan klo 12 tai klo 13, ja kuvaus siirtyy harjoitusten yhteyteen 17.6. Tästä annetaan tarvittaessa lisätietoa keväällä.