Janakkalan Pyhän Laurin kirkko

Hakoistentie 345 , 14240 Janakkala

Janakkalan Pyhän Laurin kirkko
Pyhäkkömme on viimeisin Hämeen keskiaikaisista kivikirkoista ja se on vihitty käyttöön ilmeisesti 19. syyskuuta 1520. Kirkon rakennuttajana pidetään Åke Tottia, joka oli tuohon aikaan Hämeen linnan isäntänä. Kirkon itäpäädyssä on edelleen nähtävissä kolme Tott-suvun vaakunaa.

Kirkkoon mahtuu on noin 650 henkilöä

Voit tutustua kirkkoon esittelyvideon  ja erikielisten esittelytekstien avulla.

Kirkkoa vastapäätä sijaitsee Tarinmaan seurakuntatalo

Tiekirkko

Tulevan kesän 2020 tiekirkkokausi kesäkuusta elokuuhun perutaan koronaepidemian vuoksi. Epidemian kestoa ja sen vaikutusta ihmisten liikkumiseen ja kokoontumisen rajoituksiin on mahdoton arvioida. Haluamme toimia vastuullisesti, emmekä vaarantaa kävijöitä ja työntekijöitä tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista.

Tiekirkot ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tulla kirkkoihin, ja ne ovat tarjonneet levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Onkin erityisen harmillista, että joudumme perumaan tulevan kesän tiekirkkokauden epidemian takia.

Hakoistentie 345, 14240 Janakkala

Messu Pyhän Laurin kirkossa