Pyhän Laurin kirkko 500 vuotta

Pyhän Laurin kirkko on viimeisin Hämeen keskiaikaisista kivikirkoista ja se on vihitty käyttöön ilmeisesti 19. syyskuuta 1520. Juhlimme 500-vuotista kirkkoa elo-syyskuussa. Osa  suunnitellusta ohjelmasta on koronan vuoksi siirretty ensi vuoteen, jolloin seurakunta täyttää 590 vuotta.

Kokonaisen konsertit

perjantaina 7.8.2020 Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa on kaksi konserttia
"Helene" klo 13 ja "Valoa" klo 19

Helene Schjerfbeckin elämästä inspiroituneessa "Helene"-konsertissa kuullaan teoksia mm. Kaija Saariaholta, Caroline Shawlta sekä Kokonaisen residenssisäveltäjän Cecilia Damströmin "Helene" -tilausteoksen kantaesitys. "Valoa" tarjoaa Pyhän Laurin kirkon 500-vuotispäivää juhlistavan tunnelmallisen konsertti-illan, jossa teoksia mm. säveltäjiltä Elisar Riddelin ja Amy Beach.

Esiintyjinä mm. Linda Suolahti, viulu, Mari Viluksela, alttoviulu, Tiina Karakorpi, piano, Laura Hynninen, harppu.

Konsertit myös striimataan.

Kokonainen nostaa konserttiohjelmissaan esiin erityisesti naissäveltäjiiä ja nuoria säveltäjiä.

Lisätiedot kokonainenfestival.fi

Koko seurakunnan kesäpäivä

perjantaina 14.8. klo 13-19 Leirikeskus Rantalahdessa

Ohjelmassa on mm.

• kahvia, teetä ja mehua
  • makkaran paistoa ja pannukakkua
  • lapsille omaa ohjelmaa
  • uintia ja saunomista
  • pihapelejä
  • yhteislaulua.

Saunavuorot

• naisille klo 14.30-16 ja 17.30-19
  • miehille klo 13-14.30 ja 16-17.30

Tilaisuus ja tarjoilut ovat maksuttomia

Voit ottaa oman viltin mukaan. Tervetuloa kaikki vauvasta vaariin!

Piispanmessu ja 500-vuotisjuhla

sunnuntaina 16.8. klo 10 Pyhän Laurin kirkossa

Messussa saarnaa piispa Matti Repo.
Messun jälkeen kirkkokahvit tapulin edustalla ja juhlaesitelmä kirkossa.
Historioitsija, dosentti Jussi Hanska kertoo keskiajasta ja kirkon historiasta.

Janakkalan Barokki

Janakkalan Barokki järjestetään koronan vuoksi yksipäiväisenä tapahtumana Pyhän Laurin kirkon 500-vuotispäivänä 19.9.2020.

”Kirkon vihkimisen 500-vuotispäivä on hieno tilaisuus erityislaatuiselle juhlakonsertille”, sanoo tapahtuman taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen. ”Ohjelmassa on paitsi yhtye- myös urkumusiikkia, teemalla Bach ja fuugan taide. Kirkon suuret, saksalaista barokkityyliä edustavat urut ovat Suomessa ainutlaatuiset, ja festivaali on aina rakentunut niiden ympärille.”

Klo 18 alkavan juhlakonsertin jälkeen ”minifestivaali” jatkuu vielä klo 20 tunnelmallisella kamarimusiikkikonsertilla Keltaisella talolla kynttilöiden loisteessa.

Syyskuun tapahtuman järjestämisessä yleisön ja esiintyjien turvallisuus on etusijalla: järjestelyissä otetaan tarkasti huomioon viranomaisten antamat määräykset. Festivaaliorganisaatio seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä ja sopeuttaa järjestelyt syksyn tilanteen mukaan. Lipunmyynti tapahtumaan aloitetaan 1. elokuuta.

Janakkalan Barokin tuottaa Helsingin Barokkiorkesteri yhteistyössä Janakkalan kunnan ja Janakkalan seurakunnan kanssa.

Pyhän Laurin kirkko 500 vuotta -taidenäyttely

Järjestämme syys-lokakuussa Pyhän Laurin kirkko 500 vuotta -taidenäyttelyn Turengin kirjastolla ja Tervakosken seurakuntakeskuksessa. Toivomme seurakuntalaisilta näyttelyyn esille tauluja, veistoksia, käsitöitä, puu-, savi- ja lasitöitä, seinälautasia ja kaikenlaisia muita taideteoksia sekä vanhoja valokuvia. Näyttelyesineitä kerätään elokuussa ja asiasta annetaan tarkempia ohjeita silloin.

Ilmakuva Pyhän Laurin kirkosta 40-luvun lopulta tai 50-luvun alusta.
Koskakohan tämä kuva on otettu? Kuvassa Pyhän Laurin kirkko.
Koskakohan tämä kuva on otettu?