Petra Niemi valittiin seurakuntapastoriksi

20.6.2018 14.35

uusi seurakuntapastori Petra Niemi

Teologian maisteri Petra Niemi on valittu Janakkalan seurakunnan seurakuntapastorin virkaan. Hän aloittaa tehtävässään syyskuussa.

Hämeenlinnassa asuva 35-vuotias Petra Niemi on vihitty papiksi 2008, ja hän on toiminut pitkään Tuusulan seurakunnan seurakuntapastorina. Virkavapaalla ollessaan hän on myös työskennellyt Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan seurakuntapastorin sijaisena.

Seurakuntapastorin viran erityisenä vastuualueena on rippikoulu- ja nuorisotyö. Petra Niemi huolehtii omalta osaltaan myös mm. messuista, kirkollisista toimituksista, hartauksista ja seurakuntalaisten sielunhoidosta. Lisäksi Niemi toimii nuorisotiimin lähiesimiehenä.

Virka avautui Henri Koskisen tultua valituksi Janakkalan seurakunnan kappalaiseksi. Hakijoita oli 17, joista henkilöhaastattelun perusteella kaksi lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Kirkkoneuvosto valitsi Niemen virkaan tiistain 19.6. kokouksessa.