Janakkalan Barokki tuo jälleen Hämeeseen huippuohjelmaa

8.6.2018 10.41

Janakkalan Barokki 2018 soi jälleen 29.6.-1.7. Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa ja Laurinmäellä.

Vanhaan musiikkiin sekä lasten ja nuorten kulttuuritarjontaan keskittyvä festivaali järjestetään nyt kuudetta kertaa Helsingin Barokkiorkesterin, Janakkalan kunnan ja Janakkalan seurakunnan yhteistyönä.

Festivaalin ohjelmiston on suunnitellut Helsingin Barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen.

Festivaalin avauskonsertissa sopraano Kajsa Dahlbäck ja Aapo Häkkinen tulkitsevat C.P.E. Bachin lauluja, joiden intensiivisessä ilmaisussa kuuluu Bach-suvun henki.

Lauantain kirkkokonsertissa urkuri Miklós Spányi saa Janakkalan poikkeukselliset urut loistamaan omimman ohjelmistossaan, pohjoissaksalaisessa ”fantastisessa” tyylissä. Lauantain myöhäisillan konsertissa rentoudutaan kansanmusiikin ja iltapalan parissa Laurinmäen uudistetulla Keltaisella talolla.

Festivaalin päätöskonsertissa piirtyy esiin keskiajan ja renessanssin naisen elämä. Sopraano Tuuli Lindeberg ja Helsingin Barokkiorkesterin yhtye tulkitsevat 1100–1400-lukujen musiikkia ja runoutta, jossa ilmaistiin vaiettuja ajatuksia, rauenneita haaveita, katkeruutta ja jälkiviisautta, mutta myös muisteltiin menneitä onnen hetkiä.

Vanhan musiikin festivaalin kainaloon on kasvanut lapsille oma tapahtuma Lasten Barokki, joka tutustuttaa barokkimusiikin maailmaan innostavan iloisella ja kepeällä otteella. Tänä vuonna ohjelmassa on musiikkisatu Prinsessa ja sikopaimen, luonnonläheinen taidetyöpaja sekä mahdollisuus tutustua Janakkalan Pyhän Laurin kirkon komeisiin urkuihin.

Konserttiyleisöä palvelee väliajoilla Tapulikahvila.

Festivaalin koko ohjelma ja tapahtumatiedot sekä kuvia:

www.janakkalanbarokki.fi

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:

Kerttu Piirto, toiminnanjohtaja, Helsingin Barokkiorkesteri, 050 527 6994

Lasten Barokki: kulttuurisihteeri Anna-Milla Vainio, Janakkalan kunta, (03) 680 1280