Henri Koskinen valittiin kappalaiseksi

17.4.2018 19.25

Henri Koskinen on seurakunnan uusi kappalainen_S.jpg
Teologian maisteri Henri Koskinen on valittu Janakkalan seurakunnan kappalaisen virkaan. Hän aloittaa tehtävässään syksyllä.

Turengissa asuva 30-vuotias Henri Koskinen on janakkalalaisille tuttu jo muutaman vuoden ajalta, sillä hän on toiminut Janakkalan seurakunnan seurakuntapastorina vuodesta 2013. Koskisen vastuulla on tähän asti ollut seurakunnan rippikoulutyö ja hän on toiminut myös mm. nuorisotyöntekijöiden esimiehenä.

Kappalaisen viran erityisenä vastuualueena on aikuistyö sekä Tervakosken ja Turengin vastuuryhmien toiminta. Sen lisäksi Henri Koskinen huolehtii omalta osaltaan mm. messuista, kirkollisista toimituksista, rippikoulusta, hartauksista ja seurakuntalaisten sielunhoidosta.

Virka avautui Juha Koivulahden siirryttyä Tammelan kirkkoherraksi viime vuonna. Virkaa on tähän saakka hoidettu sijaisjärjestelyin. Hakijoita oli 10, joista henkilöhaastattelun perusteella kaksi lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Kirkkovaltuusto valitsi Koskisen virkaan tiistain 17.4. kokouksessa.

Mikä kappalainen?

Kappalainen on seurakunnan virassa oleva pappi eli pastori. Kappalaiseksi voidaan valita pappi, joka on teologian maisterin tutkinnon ja pappisvihkimyksen jälkeen suorittanut pätevöitymisopinnot eli niin sanotun pastoraalitutkinnon.