Kirjailija Paula Havaste esitelmöi Turengissa: Muinaisen naisen paikka - miten kirkko sitä muutti?

13.3.2018 09.48

Paula Havaste

Turengin seurakuntakeskuksessa järjestetään sunnuntaina 25.3. klo 16 Naisten tapahtuma, jossa esitelmöi FT, kirjailija Paula Havaste aiheesta Mikä oli naisen paikka 1100-luvun muinaisessa Suomessa ja kuinka varhainen kirkko muutti naisen sijaa yhteiskunnassa?

Paula Havaste kertoo esityksessään suomalaisen naisen aseman hitaasta muutoksesta. Tämän päivän nainen kantaa pitkää laahusta, jossa näkyy yhä esiäitiemme asema yhteiskunnassa ja sen muutokset. Varhainen kirkko ei tullut tuomaan nykykirkolle tärkeää armon ja sovituksen sanomaa eikä ilahtunut heikomman astian aktiivisuudesta, sillä kirkon tehtävä oli pitää kansa nöyränä ja kerätä verovaroja keinolla millä hyvänsä. Paljon on muuttunut, mutta mitkä merkit muinaisesta ovat yhä näkyvissä?

Paula Havasteen tuotantoon kuuluu kahdeksan romaania ja kolme tietoteosta, joissa käsitellään muinaisuskon ja varhaisen kirkon välistä suhdetta Suomessa. Hän kertoo esityksessään myös siitä, mitä kirjailija voi muinaisesta naisesta ja varhaisesta kirkosta sanoa, ja mihin tuo sanominen pitää perustaa. Keskustelu ja kysymykset ovat tervetulleita.

Naisten tapahtuman ohjelmassa on myös musiikkia ja kahvitarjoilu. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Seurakunnasta mukana ovat Liisa Pihkala ja Heidi Somervuori. Tapahtuman päätteeksi on mahdollisuus osallistua myös  Virsikirjan lisälehdillä –yhteislaulutilaisuuteen klo 18 alkaen.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Heidi Somervuori, puh. 044 7656 962, heidi.somervuori@evl.fi.