Tervakosken lähetysompeluseura juhlii ”työn” merkeissä

20.11.2017 09.41

ompeluseuran myyjäiset 1954_XL.jpg
Tervakosken ompeluseura juhlii 130-vuotista toimintaansa joulumyyjäisten merkeissä tiistaina 28.11. klo 11 alkaen Tervakosken seurakuntakeskuksessa.
Tilaisuuden avaa kirkkoherra Pekka Riikonen. Myynnissä on käsitöitä, leivonnaisia sekä hernekeittolounas pannukakkuineen ja hilloineen. Hernekeittoa myydään myös omiin astioihin ja lähetysmyyjäisiin perinteikkäästi kuuluvat arpajaiset. Paikalla on ”jukeboxi”, josta voi ostaa live-musiikkiesityksiä lähetyksen hyväksi.

Seurakunnan nuoret ovat mukana myymässä Live-joululaulukortteja, joiden tuotto menee Tansanian albiinolasten hyväksi.

Tervakosken lähetysompeluseura on yksi Suomen vanhemmista lähetyspiireistä. Ompeluseura kokoontuu Tervakosken seurakuntakeskuksessa joka toinen keskiviikko. Toiminnassa on mukana 15-20 henkilöä.

​Aikaisemmin ompeluseuran kokoontumisissa tehtiin nimensä mukaisesti paljon erilaisia käsitöitä. Nykyäänkin käsityö on joillakin osallistujilla mukana, mutta myyjäisissä myytävät tuotteet tehdään pääsääntöisesti kotona. Kokoontumisissa keskustellaan lähetystyöstä, kuullaan lähettien kuulumisia ja suunnitellaan myyjäisiä.

Seurakuntakeskuksessa järjestetään vuosittain laskiais- ja joulumyyjäiset. Lisäksi osallistutaan järjestöjen joulumyyjäisiin Tervakosken Seuratalolla. Myyjäisten tuotto käytetään lähetystyön hyväksi. Ompeluseura tukee toiminnallaan Suomen Lähetysseuran lähettien Sari ja Vesa Lehtelän työtä Lähi-Idässä.

Tervakosken lähetysompeluseura sai alkunsa vuonna 1887 tehtaan työläisten keskuudessa. Ensimmäinen kokoonkutsuja oli Otto Lindberg, jonka tyttärentytär Tellervo Sillantie muistetaan muun muassa lähetysompeluseuran pitkäaikaisena puheenjohtajana. Ensimmäinen kokoontumispaikka oli Maria ja Karl Enqvistin koti ja seura kokoontuikin jäsenten kotona, kunnes tilat saatiin Tervakosken kirkon rakentamisen myötä 1936 seurakunnalta. Toiminta on jatkunut aktiivisena koko 130-vuotisen taipaleen, ainoastaan sota-aikana myyjäistoiminnasta jouduttiin luopumaan, koska oli puutetta elintarvikkeista.