Simon Kyreneläinen -musikaali

ma 2.4. kello 18.00

Simon Kyreneläinen -musikaali Janakkalan Pyhän Laurin kirkko

Tervetuloa 2. pääsiäispäivänä Simon Kyreneläinen -musikaaliin

Jeesuksen ristin kantaja Simon Kyreneläinen nousee päätähdeksi Lasse Heikkilän käsikirjoittamassa ja säveltämässä musikaalissa.

Musikaalin ohjaa Jouni Laine, musikaalikuorona toimivan Hämeenlinnan Gospelkuoron ja solistit harjoittaa Markku Sintonen ja esityksen säestyksestä vastaa Lasse Heikkilä Valkia Ensemblen kanssa. 

Solisteina laulavat:
Simon - Miikko Santala 
Jeesus - Eero Autio 
Maria - Marjuska Santala 
Hannas - Teemu Väisänen
Kaifas - Kylli Kylliäinen
Juudas - Tapio Vesamäki
Pietari - Kari Kuikka
Pilatus - Markku Sintonen

Musikaali kertoo Simon Kyreneläisen näkökulmasta pääsiäisen ajan tapahtumista. Miellyttämisen halu ja fanaattisuus, puolueettomuus ja vastakkainasettelu, valta ja rakkaus, uskonnollisuus ja totuuden etsintä törmäävät toisiinsa. 

Musikaalissa esitetään voimakkaita kohtauksia Jeesuksen kärsimyshistoriasta eikä sitä suositella alle kouluikäisille.

Musikaalin toteuttavat yhteistyössä Hämeenlinna-Vanajan ja Janakkalan seurakunnat. Hämeenlinnan kirkossa esitys on 30.3. klo 18.

LIPUT: 15 €/10 € (lapset alle 16 v) ennakkoon Hämeenlinna-Vanajan ja Janakkalan seurakuntien kirkkoherranvirastot, Suomalainen kirjakauppa (Goodman), Hämeenlinnan Helluntaiseurakunnan kirjakauppa, sekä tuntia ennen ovelta.


Katso myös

pe 29.6. klo 18.00

Janakkalan Pyhän Laurin kirkko

Janakkalan Barokki: C.P.E. Bach

Carl Philipp Emanuel Bachin sävelkieli on omaperäinen sekoitus valistuksen ihanteita, Sturm und Drang -estetiikkaa ja Empfindsamkeit-tyyliä. Intensiivisessä ilmaisussa kuuluu Bach-suvun henki, jonka keskeisimmät ilmaisuväylät olivat lauluääni ja klaveeri.
la 30.6. klo 11.00 -15.00

Laurinmäki

Janakkalan Barokki: Lasten Barokki

Lasten oma barokkitapahtuma ilahduttaa jälleen historiallisessa miljöössä Laurinmäen torpparimuseolla. Kokoperheen tapahtuma tutustuttaa barokkimusiikin maailmaan innostavan iloisella ja kepeällä otteella.
la 30.6. klo 18.00

Janakkalan Pyhän Laurin kirkko

Janakkalan Barokki: J.S. Bach ja pohjoissaksalainen urkukoulu

Pohjoissaksalaisen soitinmusiikin ”fantastinen” tyyli antoi voimakkaan inspiraation myös Johann Sebastian Bachille. Tässä konsertissa Janakkalan poikkeukselliset urut pääsevät loistamaan omimman ohjelmistonsa parissa.