Minun kirkkoni - min kyrka

Seurakuntavaalit 18.11.2018

Seurakuntavaaleissa seurakuntalaiset äänestävät jäsenet kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa.

Millainen on sinun kirkkosi? Nyt juuri sinulla on mahdollisuus tehdä Janakkalan seurakunnasta yhteisö, joka toimii ja näkyy myös sinun mielestäsi tärkeissä asioissa.

Seurakuntavaaleissa  18.11.2018 valitaan seurakuntaamme uudet luottamushenkilöt. He päättävät mm. siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja, leirejä ym. toimintaa järjestetään ja mihin seurakunnan rahoja käytetään.

Sinustako luottamushenkilö?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt! Lisätietoja ehdokkaaksi ryhtymisestä ja seurakuntavaaleista yleisesti löydät seurakuntavaalit.fi -sivustolta.

Valitsijayhdistykset

Vaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Valitsijayhdistyksistä voit kysyä tiedottaja Maria Penttiseltä(044 7656 955), toimistosihteeri Liisi Lindlöfiltä (044 7656 954), nykyisiltä luottamushenkilöiltä, tai vuoden 2014 vaalien valitsijayhdistysten yhteyshenkilöiltä

Monien valitsijayhdistysten taustalla on herätysliike, poliittinen puolue, asuinalue tai yhteinen näkemys, esimerkiksi kirkon uudistus, tasa-arvon edistäminen tai nuorten aseman vahvistaminen kirkossa.

Kymmenen äänioikeutettua Janakkalan seurakunnan jäsentä voi yhdessä perustaa myös oman valitsijayhdistyksen. Valitsijayhdistys perustetaan laatimalla perustamisasiakirja, johon löytyy malli/ohjeistus seurakuntavaalit.fi -sivustolta. Sivustolta löytyy myös mallit ehdokaslistaa ja ehdokkaan suostumus ja vakuutus -lomaketta varten.

Valitsijayhdistys voi nimetä ehdokaslistaansa 1-54 ehdokasta (enintään kirkkovaltuuston (27 henkilöä) jäsenmäärä x 2).

Ehdokasasettelu päättyy 17.9. klo 16, jolloin valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat liitteineen pitää viimeistään toimittaa Janakkalan seurakunnan seurakuntatoimistoon, Juttilantie 2, Turenki (avoinna ma-pe 9-15, 17.9. poikkeuksellisesti klo 9-16).

Seurakuntavaalit 2018

Asetu ehdolle viimeistään
17.9.2018

Ennakkoäänestys
6.–10.11.2018

Vaalipäivä
18.11.2018

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

#minunkirkkoni