Leiri Lugassa kesällä 2014

Janakkalan seurakunnan perhetyöntekijä Tiina Alakoski, ylivahtimestari Kaja Kirpu ja lähetyssihteeri Liisa Pihkala olivat toteuttamassa lasten kesäleiriä yhdessä tulkkina toimineen Elina Jokisen ja Lugan seurakuntalaisten kanssa 4.-8.8.2014.

Leirille osallistui 8 lasta, joiden iät vaihtelivat 2 vuodesta 11 vuoteen. Tulkkina toimivat venäjän kielen taitoiset Elina Jokinen sekä Kaja Kirpu. Marina Sintsina piti edellisen vuoden tapaan raamattutunnit sekä lauluhetkiä. Erinomaisesta ruokahuollosta vastasivat seurakunnan jäsenet Galina Arafevan johdolla. Leirin onnistumisesta vastasi myös kirkkoherra Igor Tserbaha. Lapset yöpyivät omissa kodeissaan.

Tiina ja Kaja olivat jo edellisenä kesänä tutustuneet osaan lapsista, mutta heti alusta lähtien uudetkin vetäjät pääsivät hyvin mukaan leirin ohjelmaan. Lasten avoimuus loi hyvän ilmapiirin leirille. Elina oli aivan loistava lasten suosikki kilpailuissa ja juoksuissa, jopa vielä iltamyöhään leiriajan ulkopuolellakin.

Leiripäivät täyttyivät raamattuhetkistä, leikeistä, lauluista, askartelusta ja retkistä. Yhden päivän retken teimme ratsastustallille ja toisena päivänä kävimme uimassa. Kesäisen kuumat ilmat suosivat meitä. Askarteluista ylivoimainen suosikki oli nauhojen punonta, mutta tavallinen piirtäminen ja värittäminenkin olivat lasten mieleen.

Leiri Lugassa kesällä 2013

Janakkalan seurakunnan perhetyöntekijä Tiina Alakoski, lastenohjaaja Sanna Tuki ja ylivahtimestari Kaja Kirpu olivat lasten kesäleirillä ohjaajina 10.-13.6.2013.

Leirille osallistui 11 lasta, joiden iät vaihtelivat 2,5 vuodesta 12 vuoteen. Tulkkina toimivat Inkerin kirkon lapsi- ja nuorisotyöntoimikunnan jäsen Anna Jokinen sekä Kaja Kirpu. Marina Sintsina on pitänyt lasten pyhäkouluja ennen omien lasten syntymää. Leirillä hän piti raamattutunnit sekä lauluhetkiä. Leirin onnistumisesta vastasivat myös kirkkoherra Igor Tserbaha ja Aleksei Uimonen. Lapset yöpyivät omissa kodeissaan.

Tunnelma leirillä oli välitön ja iloinen. Venäläislasten avoimuus ja vilkkaus lopettinkin vieraskoreuden heti alkumetreillä. Tokaisulle "ei se nyt oo niin justiinsa" oli käyttöä useammankin kerran. Joka tapauksessa leikit saatiin leikittyä ja riidat ratkottua hyvässä yhteisymmärryksessä.

Leiripäivät täyttyivät raamattuhetkistä, leikeistä, lauluista, askartelusta ja retkistä. Jännittävää oli se, että esimerkiksi uimarannalle oli mentävä kielletyn sotilasalueen läpi.

Leiriohjaajat palasivat Suomeen mukanaan paljon mukavia kokemuksia sekä elämyksiä ja jäivät kaipaamaan uusia ystäviään.

Lugalaisia Janakkalassa toukokuussa 2013

Lugan seurakunnan kirkkoherra Igor Tserbaha ja tulkki Aleksei Uimonen vierailivat Janakkalassa 28.-30.5.2013

Vierailu Lugassa elokuussa 2012

Ensimmäisellä Janakkalan seurakunnan tekemällä Lugan vierailulla ilmapiiri oli innostunut ja lähes jokainen yhteiseen kokoontumiseen saapunut halusi laulaa tai kertoa elämästään.

Lugan seurakunnan edustajat toivoivat, että Janakkalan seurakunta voisi tukea Lugaa lapsi- ja perhetyössä. Janakkalan seurakunta saikin kutsun toteuttamaan yhteistyössä kesän 2013 lastenleiriä.

Leirityö koetaan tärkeäksi seurakunnan työn ja toiminnan tunnetuksi tekemisessä.