Seurakuntamatka Sortavala - Vanha Valamo - Käkisalmi 8.-10.6.2018

Janakkalan seurakunta järjestää yhdessä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa seurakuntamatkan Sortavalaan, vanhaan Valamoon ja Käkisalmelle ensi kesän alussa.  Matkan tavoitteena on tutustua retken kohteisiin, nähdä väläys paikallista kulttuuria, sekä viettää aikaa hyvässä seurassa. Matkalle ovat tervetulleita myös osallistujat naapuriseurakunnista.

Matka tehdään bussimatkana. Lähtö Tapahtuu pe 8.6. aamulla n. klo 6.30 Hämeenlinnasta. Kyytiin pääsee myös Turengista ja Tervakoskelta, jonka jälkeen jatkamme Lahden, Kouvolan ja Lappeenrannan kautta Wärtsilään. Rajan ylityksen jälkeen jatkamme Venäjän puolella Ruskealan kautta Sortavalaan, jossa kaupunkiin tutustuminen opastetulla kiertoajelulla, omaa aikaa, keittoruokailu hotellin ravintolassa ja yöpyminen.

La 9.6. aamupalan jälkeen jatkamme laivalla n. 45 min matkan Valamon saarelle. Tutustumme pääluostarin alueeseen ja Vapahtajan kirkastumisen kirkkoon, jonka jälkeen siirrymme Niikkananlahteen ja nautimme lounasta uuden Jerusalemin skiitan trapesassa.  Illaksi jatkamme laivalla n. 2 h matkan Käkisalmelle. Käkisalmessa ruokailu hotellin ravintolassa ja yöpyminen.

Su 10.6. aamupalan jälkeen opastettu kiertoajelu Käkisalmessa  ja vierailu Käkisalmen linnassa. Lounaan jälkeen lähdemme kotimatkalle Räisälän, Sairalan ja Antrean kautta Svetogorskiin ( Enso). Rajanylityksen jälkeen jatkamme Imatran kautta kotimaisemiimme. Paluu Tervakosken ja Turengin kautta Hämeenlinnaan myöhään illalla n. klo 22.

Matka toteutetaan omakustannushintaisena. Hintaan eivät sisälly ateriakustannukset Suomen puoleisissa taukopaikoissa. Venäjän puolella kustannukset kattavat matkanjärjestäjä HämeBus oy:n kautta varatut ohjelmassa mainitut majoitukset, ruokailut, opastukset, kuljetukset sekä vierailut kohteissa.

Viisumikustannukset sisältyvät matkasta perittävään hintaan, mutta viisumihakemuksen liitteistä johtuvat kustannukset eivät. Viisumia varten tarvitaan korkeintaan puoli vuotta vanha passikuva, sekä henkilökohtainen matkavakuutus. Matkustajan passin tulee olla voimassa vähintään puoli vuotta matkan päättymisen jälkeen. Osallistujille toimitetaan tarkat ohjeet viisumin vaatimista asiakirjoista matkan järjestelijäin toimesta hyvissä ajoin ennen viisumihakemuksen toimittamista toukokuun alussa Venäjän konsulaattiin.

Matkan lopulliset kustannukset riippuvat oleellisesti osallistujamäärästä ja vielä avoinna olevista hotelli yms. hinnoista Venäjällä. Harkittu arvio tällä hetkellä on n. 350 euroa / henkilö. Lopullinen hinta on selvillä ensi vuoden alkupuolella, jolloin vahvistamme lopullisia ilmoittautumisia.

Matkalaiset otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Olemme varautuneen max. 40 hengen ryhmään. Lopullinen osallistujalista vahvistetaan alkukeväästä 2018.

Ilmoittautumiset Janakkalan seurakunnan vaihteeseen puh. (03) 656 950.

Matkaa koskeviin tiedusteluihin vastaavat seuraavat henkilöt:

Janakkalan seurakunta:

Isto Pihkala, puh. 0500 517 787, isto.pihkala@sek.fi