Tervetuloa Rantalahti 4-riparille!

Huom! Tapaaminen keskiviikkona 14.2. klo 17.30 Tarinmaan seurakuntatalolla. Osallistumme myös Vesperiin Pyhän Laurin kirkossa. Vesper päättyy noin klo 19.40.

Rippikouluhan ei suinkaan ole pelkkä leiri, vaan siihen kuuluu paljon muutakin jo ennen varsinaista kesän leiriä. Rippikoulun ajallinen kesto on vähintään puoli vuotta ja siksi rippikouluryhmämme kokoontuukin ensimmäisen kerran jo marraskuussa, tarkemmin sanottuna torstaina 23.11. klo 18 Tervakosken seurakuntatalolla, yläkerran kerhotilassa (käynti takapihalta). Tapaaminen kestää noin klo 19.30 asti.

Tapaamisessa saat lisätietoa talven ja kevään kokoontumisista ja diakoniatehtävästä. Onkin siis tärkeää, että olet paikalla ja mikäli et pääse, niin ilmoitathan poissaolostasi ajoissa meille.

Talven ja kevään kuluessa tapaamme säännöllisesti. Saamastasi rippikoulupassista ja kääntöpuolen kevätohjelmastamme näet mitä tapahtumia on tulossa. Rippikoulumme vanhempaintapaaminen on ti 15.5.2018 klo 18 Tarinmaan seurakuntatalolla.

Muista kuljettaa mukana saamaasi rippikoulupassia. Mikäli passi hukkuu, meiltä saa uuden. On tärkeää, että olet alusta asti mukana. Kaikki rippikouluun liittyvät tapaamiset (talven ja kevään tapaamiset sekä leiri) ovat osa rippikoulua ja mikäli joudut pakottavasta syystä olemaan pois, niin sovithan korvaamisesta ajoissa meidän vetäjien kanssa. Myös tutustuminen rippikouluporukkaan tapahtuu jo talven ja kevään aikana ja näin leirille on mukavampi lähteä tutussa porukassa.

Kesän leirijakso on 11.-18.7.2018 Rantalahden leirikeskuksessa ja konfirmaatio Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina 22.7. klo 10.

Mikäli sinulla tai vanhemmillasi on rippikouluun liittyviä kysymyksiä, toivomme, että otatte yhteyttä meihin allekirjoittaneisiin. Meille voi soittaa, tekstata tai lähettää sähköpostia.

Mikäli toivotte, vierailemme tulevan talven tai kevään aikana myös kotonanne tapaamassa perhettänne.

Siunattua rippikouluaikaa sinulle ja perheellesi! :)

Anu Vaarnamo                                Tiina Alakoski
rippikoulustasi vastaava pappi     perhetyöntekijä

P.S. Näytäthän tämän kirjeen ja  alla olevan ohjelman myös vanhemmillesi!

Rantalahti nelosriparin ohjelma talvi-kevät 2018

Tässä koottu ohjelma kaikista rippikoulumme tapahtumista talven ja kevään aikana. Tämä löytyy myös netistä seurakunnan kotisivuilta.

Leirin ajankohta on 11.-18.7. ja konfirmaatio 22.7. klo 10 Janakkalan Pyhän Laurin kirkko.

14.1. sunnuntaina Riparimessu klo 10-11.30 Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa

Olethan paikalla kirkossa jo klo 9.45, sinut ohjataan oman ryhmäsi paikalle. Huom. Diakoniatehtävän palautus!

14.2. keskiviikkona nelosriparin oma tapaaminen ja osallistuminen tuhkakeskiviikon vesperiin klo17.30-19.45. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

18.3. sunnuntaina Musiikkitapahtuma klo 15-16.30 Pyhän Laurin kirkossa.

15.5. tiistaina vanhempien ja nuorten yhteinen tapaaminen klo 18 Tarinmaan seurakuntatalolla. Tärkeää tietoa leiristä, turvallisuusasioista, ruokavalioiden ilmoittamisesta.

10.7. tiistaina nelosriparin viimeiset voitelut ennen leiriä klo 12-15 Tarinmaan seurakuntatalolla.

31.8. perjantaina 2018 rippikoulujen yhteinen päätösjuhla Veisumessu Pyhän Laurin kirkossa klo 17.

Diakoniatehtävä

Itsenäinen- / paritehtävä. Onko lähipiirissäsi joku (vanhus, äiti pienten lasten kanssa), jota voisit jotenkin auttaa, esim. ulkoiluttaa, lukea lehteä, jutustella, auttaa siivoamisessa tai lastenhoidossa? Jos lähipiirissä ei ole ketään sopivaa, niin voit käydä kysymässä vanhainkodista ja tarjota apuasi. Lisätietoa diakoniatehtävästä ekassa tapaamisessa. Diakoniatehtävä palautetaan riparimessun yhteydessä 14.1.

Kauneimmat joululaulut

Valitse yksi kauneimmat joululaulut tilaisuuksista joulukuussa ja osallistu siihen. Mikäli seurakunta järjestää omalla tai lähikylälläsi kauneimmat joululaulut, voit osallistua myös siihen. Seuraa seurakunnan ilmoittelua netissä ja muualla. Muista ottaa merkintä passiin tilaisuuden vastaavalta!

Kolme (3) itsenäistä messukäyntiä talven/kevään aikana. Näistäkin merkintä passiin!

Valinnainen käynti

Janakkalan tai muun seurakunnan tilaisuus esim. häät, ristiäiset, hautajaiset, kodin siunaaminen, Torpan torstai (nuortenilta). Merkintä passiin!

Kolmosriparilaiset palauttavat passinsa täytettyinä vanhempien tapaamisessa (15.5.). Käynnit kannattaa hoitaa ajoissa, viime hetkillä tulee usein kiire ja ahdistus!

Lopuksi vielä muutama sana messuun eli jumalanpalvelukseen osallistumisesta. Kirkkoon tultaessa kännykät suljetaan ja pojat ottavat lakin pois päästä. Oven vierestä mukaan otetaan virsikirja. Rippikoululaiset tulevat istumaan kirkon etuosaan. Sivupenkeissä piiloilevat ja takaosassa väijyvät pyydetään messun alussa etuosaan. Myös merkinnän saa vain kirkon etuosassa istuttuaan. J

Tapaamisiin!

Anu ja Tiina