TERVETULOA  RIPPILEIRILLE  25.6. - 2.7.2018

Rantalahden viihtyisä leirikeskus odottelee meitä alkavalle riparille maanantaina 25.6. Tule paikalle klo 15.00 mennessä, siitä leiri sitten alkaa. Kotiin palaillaan viikon päästä maanantaina 2.7. klo 14.00.  Leirimaksu tulee maksaa eräpäivään mennessä.  Laukkuun voit pakata seuraavaa:

VARUSTEET

• kuitti tai kuva maksetusta leirimaksusta
  • pyyheliina ja pienempi käsipyyheliina
  • peseytymisvälineet ja muut henkilökohtaiset hygieniatuotteet (mutta ei ponnekaasullisia dödöjä tai hiuslakkoja ym., valitse toisenlainen vaihtoehto näille!)
  • aluslakana, pussilakana ja tyynyliina (tyynyt ja täkit löytyvät leiriltä)
  • yöpuku
  • riittävästi vaihtovaatteita joka säälle
  • ulkoiluun / nuotioiltoihin / pelailuun sopivat kengät ja takki (säävaraus)
  • vihko ja muistiinpanovälineet
  • Raamattu. Olet saanut sen jo 5. tai 6. luokalla seurakunnalta. Jos saamasi Raamattu on jo kadonnut, on sinun itse hankittava tilalle toinen. Jos et ole vielä ollenkaan saanut Raamattua, saat leirillä oman.
  • yhden kummisi nimi ja osoitetiedot, jolle lähettäisit leirillä tehtävän kummikortin (lue lisää kirjeen lopusta)
  • henkilökohtaiset särky- yms. lääkkeet
  • halutessasi sisäkengät, uimapuku, soitin, jos soitat vaikka kitaraa tms.
  • halutessasi rahaa enintään 15 euroa. Leirillä on pieni karkkikioski, joka on silloin tällöin avoinna

…MUTTA ÄLÄ TUO

• tietokoneita, iPadeja, mankkaa, kaiuttimia tms. laitteita. Omaa musiikkiasi voit kuunnella kuulokkeilla,se sopii kyllä.
  • Puhelin voi olla, mutta sitäkään ei ole välttämätöntä tuoda. Kokeilisitko viikkoa ilman? Ohjaajien puhelimella hoituu kyllä välttämättömät asiat kuten yhteydenpito kotiin mainiosti.

PASSI PALAUTETAAN 31.5. MENNESSÄ

Jos passistasi puuttuu vielä merkintöjä, hanki loput pikimmiten. Passi tulee palauttaa täytettynä 31.5. mennessä tai niin pian kuin mahdollista joko tuomalla se Turengin seurakuntakeskukseen (avoinna ma-pe klo 9-15) tai postittamalla ajoissa osoitteeseen: Janakkalan seurakunta /Seija Vehkomäki, Juttilantie 2, 14200 Turenki. Muussa tapauksessa voi harmillisesti niin leiri kuin konfirmaatiopäiväkin siirtyä tuonnemmaksi.

RUOKAVALIOKAAVAKE

Tämän kirjeen liitteenä on kotiin lähetetty ruokavaliokaavake niille, jotka eivät olleet mukana vanhempainillassa. Se tulisi palauttaa mahdollisimman pian minulle (kuitenkin viimeistään 31.5.) edellä mainituilla tavoilla, jotta tiedot saadaan ajoissa emännille ja kaikille sen myötä sopivaa ruokaa. Se on palautettava allekirjoitettuna siinäkin tapauksessa, että sinulla ei ole minkäänlaista allergiaa tai ruokavaliota.

SAVUTON JA PÄIHTEETÖN LEIRI

Leirimme on savuton ja päihteetön. Päihteiden käyttö tai hallussapito johtaa leirin keskeytymisen kyseisen henkilön osalta. Myös energiajuomat on kielletty.

KONFIRMAATIO JA YHTEISKUVA

Konfirmaatioharjoitus pidetään jo leirin aikana Pyhän Laurin kirkossa. Sovitamme valmiiksi albat ja harjoittelemme juhlallisuudet.

Konfirmaatiopäivänä sunnuntaina 8.7. rippikoululaiset saapuvat Pyhän Laurin kirkkoon jo klo 9.00 alboja pukemaan. Konfirmaatio alkaa klo 10.00 ja kestää noin puolitoista tuntia. Konfirmaation päätteeksi todistukset jaetaan sisällä kirkossa.

Yhteinen ryhmäkuva otetaan myös kirkolla ennen konfirmaation alkua noin klo 9.15. Kuvat toimitetaan teille loppukesästä. Kuva sisältyy leirin hintaan.

KUMMIT

Konfirmaatioissamme on ollut kauniina tapana pyytää yksi kummi mukaan siunaamaan konfirmoitavia alttarilla. Mieti valmiiksi, ketä kummeistasi pyytäisit tähän tehtävään. Kummi saa ohjeet asiaan niin leiriltä lähetettävässä postissa kuin vielä ennen juhlan alkua kirkossakin. Jos kummit ovat estyneitä tulemaan, siunaamassa voi yhtä hyvin olla myös joku muu läheinen, vaikka vanhempi tai isovanhempi tai oma isoinen.

VALOKUVAAMINEN LEIRILLÄ

Kuvia voi ottaa omaksi muistoksi, kohteliasta on myös pyytää lupa kuvattavilta etukäteen. Nettiin ei ole lupa laittaa leirillämme otettuja kuvia.

VIERAILUT

Leirillämme ei ole vierailupäivää, mutta vanhemmat (huom! vain vanhemmat) voivat sovittuna aikana poiketa tuomassa puuttuvia varusteita. Sopivasta ajasta sovitaan etukäteen soittamalla leirin ohjaajalle.

ULKOLÄKSYT

Liitteenä on moniste riparimme ulkoläksyistä, niistä voi jo opetella vaikka etukäteen yhden – tai vaikka kaikki.

Ne suoritetaan leirin aikana valintasi mukaan joko suullisesti tai kirjallisesti ohjaajille.

YHTEYSTIEDOT

Ohjaajat tavoittaa leirin aikana puhelimitse ympärivuorokautisesti alla olevista numeroista. Ottakaa yhteyttä jos tulee kysymyksiä, vastaamme parhaamme mukaan. Kotiin lähetetyn kirjeen liitteenä on myös turvallisuustiedote, johon toivomme teidän etukäteen tutustuvan.

• nuorisotyönohjaaja Seija Vehkomäki, 044 7656 978, seija.vehkomaki(at)evl.fi
  • pastori Heidi Somervuori, 044 7656 962, heidi.somervuori(at)evl.fi
  • vs. diakoni Lotta Törmänen, 044 7656 982, lotta.tormanen(at)evl.fi
  • mukana lisäksi kesäteologi Jutta Järvenpää, appari eli apuohjaaja Tytti Koivisto sekä kahdeksan isosta ryhmänohjaajina