Tervetuloa Rantalahti 1 -rippikouluryhmään!

Elämässäsi on alkanut ajanjakso nimeltä rippikoulu. Paljon ehtii asioita tapahtua ennen varsinaista leirijaksoa kesällä 2018. Tästä se alkaa! Tervetuloa mukaan! Muista näyttää tämä kirje myös kotiväelle, kiitos!

Tästä kirjeestä käy ilmi tulevan talven ja ensi kevään rippikoulun aikataulut. Merkitse heti ajankohdat kalenteriin ylös ja laita tämä kirje talteen esim. jääkaapin oveen :)

• Ryhmämme ensimmäinen tapaaminen, rippikoulupassin kohta nro 1, on tiistaina 28.11.17 klo 17.30–19 Tervakosken seurakuntakeskuksella, osoitteessa Kirkkotie 1. Muista ottaa riparipassi mukaan! Illan aikana tutustutaan toisiimme ja siihen, mistä rippikoulussa on kysymys. Tervetuloa!

• Joulukuussa hoidat itsenäisesti passin kohdan nro 3; Kauneimmat joululaulut –tilaisuus

• Tammikuussa sunnuntaina 14.1.2018 klo 10–11.30 on kaikkien vuoden 2018 rippikoululaisten yhteinen rippikoulumessu Pyhän Laurin kirkossa, passin kohta nro 4. Kirkossa opastetaan ryhmittäin istumaan. Ole ajoissa paikalla, kiitos!

• Sunnuntaina 11.2.2018 kokoonnumme Messuun Pyhän Laurin kirkkoon klo 10–11.15. Kotiväki on tervetullut osallistumaan Messuun mukaan!

• Sunnuntaina 18.3.2018 on rippikoululaisten musiikkitapahtuma, passin kohta nro 5, Pyhän Laurin kirkossa klo 15 – 16.30. Pääsemme tutustumaan siihen, millaista erilaista hengellistä musiikkia on olemassa.

• Toinen oman ryhmän tapaaminen, passin kohta nro 9, on tiistaina 24.4.18 klo 17.30 – 19 Turengin seurakuntakeskuksella. Tässä tapaamisessa katse suunnataan jo kohti kesän leiriä!

• Rippikoululaisten ja vanhempien yhteinen vanhempainilta leirin tiimoilta pidetään keskiviikkona 16.5.18 klo 17.30 – 19 Tarinmaan seurakuntatalolla, Hakoistentie 340. Käydään yhdessä käytännön asioita läpi liittyen leiriin ja konfirmaatioon. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

• Kirjeen liitteenä diakoniatehtävä, passin kohta nro 2. Tämän tehtävän jokainen hoitaa itsenäisesti ja palauttaa tammikuun tapaamisessa eli rippikoulumessussa. Tämä tehtävä käydään vielä yhdessä läpi ensimmäisessä tapaamisessa 28.11.

• Itsenäisesti huolehdit passin kahdesta messumerkinnästä ja valinnainen – tehtävästä nro 10.

• Leirijakso on 8.-15.6.2018. Leiri alkaa pe 8.6 klo 15 ja päättyy pe 15.6 klo 12.30.

• Konfirmaatio on sunnuntaina 17.6 klo 10 Pyhän Laurin kirkossa. Nuorten tulee olla paikalla jo klo 9.

• Rippikoulun päättää kaikkien vuoden 2018 rippikoululaisten yhteinen päätösjuhla, Veisumessu pe 31.8.18 klo 17 Pyhän Laurin kirkossa. Tänne vielä kaikki yhdessä mukaan fiilistelemään leiriä ja vaihtamaan kuulumisia!

Passiin voit alkaa jo hyvissä ajoin keräämään merkintöjä. Mikäli et pääse johonkin tapaamiseen paikalle, niin muista ilmoittaa. Näin voimme sopia korvaavista tehtävistä. Passin kaikki 10 kohtaa pitää olla tehtynä vanhempainiltaan mennessä eli passin palautus on ke 16.5.! Huolehdi siis ajoissa passi kuntoon. Joulun ja pääsiäisen aikaan on useita vähän erilaisia messuja, joista on helppoa ja mielekästä käydä hakemassa merkintä.

Tässä ohjeita messuun :)

1. Mene istumaan kirkon etuosaan!
  2. Huolehdi kirkkoon tullessasi, että otat ovelta virsikirjan mukaan.
  3. Pojat ottavat lippikset päästä pois.
  4. Kännyköiden tulee olla suljettuna!
  5. Tilanne voi olla sinulle uusi ja jännittävä; sinun ei tarvitse osata vielä tässä vaiheessa kaikkea, mutta seuraa ja osallistu messun kulkuun.
  6. Älä häiriköi muita messuun osallistujia naureskelemalla, puhumalla, jne.
  7. Hyvällä käyttäytymisellä kunnioitat messua ja siihen osallistuvia muita seurakuntalaisia.
  8. Mikäli käyttäytymisesi aiheuttaa messun aikana häiriötä, et saa passiin merkintää!
  9. Aluksi kaikki on outoa ja vierasta, mutta oikealla asenteella pärjää pitkälle!
  10. Messun jälkeen passiin annetaan allekirjoitus kirkon etuosassa.

Meille ryhmänvetäjille saa aina soittaa, lähettää tekstiviestiä tai sähköpostia! Ei kannata yksin miettiä ja murehtia, ota rohkeasti yhteyttä mikäli kysyttävää ilmenee!

Siunattua adventin odotusta ja hyvää rippikouluvuotta Sinulle ja perheellesi!

Tapaamisiin!

Taija, Henri ja Tiina

diakoni

Varaa vastaanotto puhelimitse. Ojatupa, Turengin aluetyö: Turengin Diakoniatoimisto, Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki