TERVETULOA  PÄIVÄRIPPIKOULUUN

Päivärippikouluviikkomme järjestetään Tarinmaan seurakuntatalolla maanantaista perjantaihin 30.7.-3.8.2018. Kaikki viisi päivää alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Olethan ajoissa paikalla. Ruokatauon lisäksi pidetään pari pienempää taukoa. Oppituntien lisäksi kokoonnumme raamiksiin tutkailemaan Markuksen evankeliumia.

VARUSTEET

Tarvittavia tavaroita voit halutessasi säilyttää viikon ajan seurakuntatalolla, joten kaikkea ei tarvitse päivittäin kuljettaa mukana. Ota mukaan:

• vihko ja muistiinpanovälineet
  • Raamattu. Olet saanut sen jo 5. tai 6. luokalla seurakunnalta. Jos saamasi Raamattu on jo kadonnut, on sinun itse hankittava tilalle toinen. Jos et ole vielä ollenkaan saanut Raamattua, saat rippikoulussa oman.
  • ulkoiluun sopivat kengät ja takki ( + säävaraus)
  • tyyny istuimeksi lattialle :)
  • päivittäiset eväät ja vesipullo (ellet ole vanhempainillassa ilmoittautunut järjestettyyn ruokailuun)

RIPPIKOULUPASSI PALAUTETAAN 15.7. MENNESSÄ:

Jos passistasi puuttuu vielä merkintöjä, hanki loput pikimmiten. Passi tulee palauttaa täytettynä viimeistään 15.7.  joko tuomalla se Turengin seurakuntakeskukseen (avoinna ma-pe klo 9-15) tai postittamalla osoitteeseen:

Janakkalan seurakunta/Pekka Riikonen, Juttilantie 2, 14200 Turenki.

RUOKAILUSTA

Päivän ruokailut hoituvat omin eväin. Seurakuntatalolla on käytössä jääkaappi ja mikrouuni.

Niille, jotka vanhempainillassa ilmoittautuivat mukaan järjestettyyn ruokailuun, tulee tämän kirjeen mukana lasku viikon aterioista (30 €).

SAVUTON JA PÄIHTEETÖN RIPPIKOULU

Rippikoulumme on savuton ja päihteetön. Päihteiden käyttö tai hallussapito johtaa rippikoulun keskeytymiseen kyseisen henkilön osalta. Myös energiajuomat on kielletty.

KONFIRMAATIO JA YHTEISKUVA

Konfirmaatioharjoitus pidetään rippikoulupäivän aikana perjantaina 3.8. Pyhän Laurin kirkossa. Sovitamme valmiiksi albat ja harjoittelemme juhlallisuudet.

Konfirmaatiopäivänä sunnuntaina 5.8. rippikoululaiset saapuvat Pyhän Laurin kirkkoon jo klo 9.00 alboja pukemaan. Konfirmaatio alkaa klo 10.00 ja kestää noin puolitoista tuntia. Konfirmaation päätteeksi nuorille jaetaan rippikoulutodistukset.

Yhteinen ryhmäkuva otetaan myös kirkolla ennen konfirmaation alkua noin klo 9.15. Kuvat toimitetaan teille loppukesästä.

KUMMIT

Konfirmaatioissamme on ollut kauniina tapana pyytää yksi kummi mukaan siunaamaan konfirmoitavia alttarilla. Mieti valmiiksi, ketä kummeistasi pyytäisit tähän tehtävään. Kummi saa ohjeet asiaan ennen juhlan alkua kirkossa. Jos kummit ovat estyneitä tulemaan, siunaamassa voi yhtä hyvin olla myös joku muu nuoren läheinen, vaikka vanhempi tai isovanhempi tai oma isoinen.

VALOKUVAAMINEN RIPPIKOULUSSA

Kuvia voi ottaa omaksi muistoksi, kohteliasta on myös pyytää lupa kuvattavilta etukäteen.

Nettiin ei ole lupa laittaa riparillamme otettuja kuvia.

ULKOLÄKSYT

Liitteenä on moniste riparimme ulkoläksyistä, niistä voi jo opetella vaikka etukäteen yhden – tai vaikka kaikki.

Ne suoritetaan riparin aikana valintasi mukaan joko suullisesti tai kirjallisesti ohjaajille.

YHTEYSTIEDOT

Ohjaajat tavoittaa puhelimitse alla olevista numeroista. Ottakaa yhteyttä jos tulee kysymyksiä, vastaamme parhaamme mukaan. Kotiin lähetetyn kirjeen liitteenä on myös turvallisuustiedote, johon toivomme teidän etukäteen tutustuvan.

• kirkkoherra Pekka Riikonen, 044 7656 960, pekka.riikonen(at)evl.fi
  • nuorisotyönohjaaja Seija Vehkomäki, 044 7656 978, seija.vehkomaki(at)evl.fi
  • mukana lisäksi kesäteologit Jutta Järvenpää ja Susanna Rinne sekä neljä isosta ryhmänohjaajina
  • Tarinmaan seurakuntatalo, Hakoistentie 340, 14240 Janakkala.
  • Ruokailuista vastaa emäntä Tanja Yrttimaa-Purdy 044 7656 967.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Mukavaa kesää ja tulevaa riparia tiimin puolesta toivotellen  Seija

Rippikoululaisia