Tervetuloa Högsåran -rippikouluryhmään!

Elämässäsi on alkanut ajanjakso nimeltä rippikoulu. Paljon ehtii asioita tapahtua ennen varsinaista leirijaksoa kesällä 2018. Tästä se alkaa. Tervetuloa mukaan!

Tästä näet tulevan talven ja ensi kevään rippikoulun aikataulut. Merkitse ajankohdat kalenteriisi.

• Ryhmämme ensimmäinen tapaaminen, rippikoulupassin kohta nro 1, on maanantaina 20.11. klo 17.30–19 Turengin seurakuntakeskuksella, Juttilantie 2. Muista ottaa riparipassi mukaan!

Illan aikana tutustutaan toisiimme ja siihen, mistä rippikoulussa on kysymys. Tervetuloa!

• Joulukuussa hoidat itsenäisesti passin kohdan nro 3; Kauneimmat joululaulut – tilaisuus

• Tammikuussa sunnuntaina 14.1.2018 klo 10–11.30 on kaikkien vuoden 2018 rippikoululaisten yhteinen rippikoulumessu Pyhän Laurin kirkossa, passin kohta nro 4. Kirkossa opastetaan ryhmittäin istumaan. Ole ajoissa paikalla, kiitos!

• Sunnuntaina 11.3.2018 kokoonnumme Messuun Pyhän Laurin kirkkoon klo 10–11.15. Messun jälkeen pidetään Tarinmaan seurakuntatalolla tapaaminen, joka loppuu klo 12.30.

• Sunnuntaina 18.3.2018 on rippikoululaisten musiikkitapahtuma, passin kohta nro 5, Pyhän Laurin kirkossa klo 15 – 16.30. Pääsemme tutustumaan siihen, millaista erilaista hengellistä musiikkia on olemassa.

• Toinen oman ryhmän tapaaminen, passin kohta nro 9, on keskiviikkona 11.4.2018 klo 17.30 – 19 Tervakosken seurakuntatalolla, Kirkkotie 1. Tässä tapaamisessa käännetään katse kohti kesää!

• Rippikoululaisten ja vanhempien yhteinen vanhempainilta leirin tiimoilta pidetään maanantaina 28.5.2018 klo 18 – 19.30 Turengin seurakuntatalolla. Käydään yhdessä käytännön asioita läpi liittyen leiriin ja konfirmaatioon. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

• Kirjeen ohessa liitteenä diakoniatehtävä, passin kohta nro 2. Tämän tehtävän jokainen hoitaa itsenäisesti ja palauttaa tammikuun tapaamisessa eli rippikoulumessussa. Tämä tehtävä käydään vielä yhdessä läpi ensimmäisessä tapaamisessa 20.11.

• Itsenäisesti huolehdit passin kahdesta messumerkinnästä ja valinnainen – tehtävästä nro 10.

• Leirijakso on 26.6. – 5.7.2018,

• Konfirmaatioharjoitus on perjantaina 6.7 klo 15 Pyhän Laurin kirkossa.

• Konfirmaatio on sunnuntaina 8.7 klo 13 Pyhän Laurin kirkossa. Nuorten tulee olla paikalla jo klo 12.

• Rippikoulun päättää kaikkien vuoden 2018 rippikoululaisten yhteinen päätösjuhla, Veisumessu perjantaina 31.8.18 klo 17 Pyhän Laurin kirkossa. Tänne vielä kaikki yhdessä mukaan fiilistelemään leiriä ja vaihtamaan kuulumisia!

Mikäli et pääse johonkin tapaamiseen paikalle, niin muista ilmoittaa. Näin voimme sopia korvaavista tehtävistä. Passin kaikki 10 kohtaa pitää olla tehtynä vanhempainiltaan mennessä eli passin palautus on maanantaina 28.5! Huolehdi siis ajoissa passi kuntoon. Joulun ja pääsiäisen aikaan on useita vähän erilaisia messuja, joista on helppoa ja mielekästä käydä hakemassa merkintä.

Tässä ohjeita messuun

1. Mene istumaan kirkon etuosaan!
  2. Huolehdi kirkkoon tullessasi, että otat ovelta virsikirjan mukaan.
  3. Pojat ottavat lippikset päästä pois.
  4. Kännyköiden tulee olla suljettuna!
  5. Tilanne voi olla sinulle uusi ja jännittävä; sinun ei tarvitse osata vielä tässä vaiheessa kaikkea, mutta seuraa ja osallistu messun kulkuun.
  6. Älä häiriköi muita messuun osallistujia naureskelemalla, puhumalla, jne.
  7. Hyvällä käyttäytymisellä kunnioitat messua ja siihen osallistuvia muita seurakuntalaisia.
  8. Mikäli käyttäytymisesi aiheuttaa messun aikana häiriötä, et saa passiin merkintää!
  9. Aluksi kaikki on outoa ja vierasta, mutta oikealla asenteella pärjää pitkälle!
  10. Messun jälkeen passiin annetaan allekirjoitus kirkon etuosassa.

Meille ryhmänvetäjille saa aina soittaa, lähettää tekstiviestiä tai sähköpostia! Ei kannata yksin miettiä ja murehtia, ota rohkeasti yhteyttä mikäli kysyttävää ilmenee!

Kimmo Hurri

Leirin pappi